"УЖАСНИ УСЛОВИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА осећали смо се као у затвору особље не говори енглески"

Novosti online

30. 07. 2021. у 21:38

Кондициони тренер Стефаноса Циципаса, Кристос Фиотакис, говорио је о тешким условима на Олимпијским играма у Токију.

УЖАСНИ УСЛОВИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА осећали смо се као у затвору особље не говори енглески

ФОТО: АП

У разговору са грчким медијима Фиотакис је говорио о ситуацији у Олимпијском селу. 

- Била су нас тројица у 20 квадрата, чак нисмо имали ни ТВ у соби да посматрамо Игре. Док су САД, Велика Британија и још неке земље имале и плејстејшн и апартмане са великим прозорима, приватне теретане, бицикле и кафетерије које су могли да користе, љут је Фиотакис.

Постојала је и језичка баријера коју није било могуће превазићи. 

- Чак 90 одсто особља није говорио енглески. Био је то прави хаос, то није могло да се среди. Свлачионица је била хаотична, губиле су се ствари и сатима нисте могли да решите проблеме.

Чудан је био и систем око превенције и заштите учесника од корона вируса. 

- Дан када је Циципас играо треће коло са Умбером, позвали су ме у два сата ујутро да ми кажу да сам био близак контакт са неким на лету из Франкфурта 19. јула. Било је ту чланова тимова из Италије и Немачке, много спортиста, сви су били на истом лету. Тражили су да се изолујем, без обзира што сам у Јапану био већ девет дана и са негативним тестовима. Морао сам да радим ПЦР тест да бих гледао Циципаса и речено ми је да га загревам преко видео позива, додао је грчки тренер.

Тренер Циципаса није могао да нормално прати мечеве. 

"Сатима сте чекали на резултате тестова, онда су ми у 13 сати рекли да је у реду да уђем на стадион, али да тамо дођем колима са посебном пратњом, не аутобусом. Тако да нисам могао да имам стандардне рутине са Стефаносом пре меча. Стигао сам у 14, сат после почетка меча и уз мене је било шест здравствених радника, осећам се као криминалац којин седи сам на врелом сунцу. Успут, нисам стигао ни да једем јер сам у карантину био од 7 ујутро, нису ми дали да будем у контакту са остатком тима", испричао је кондициони тренер Циципаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)