ВЕРЕНИК МИЛИЦЕ МАНДИЋ ОТКРИО ДА ЈЕ ПОВРЕЂЕНА ОТИШЛА У ТОКИО: Доживела је руптуру мишића 25 дана пре почетка Игара

Novosti online

27. 07. 2021. у 17:25

МИЛИЦА Мандић одушевила је Србију. Наша сјајна теквондисткиња је освојила златну медаљу на Олимпијским играма у Токију, а томе колико је било тешко доћи до најсјајнијег одличја говорио је њен вереник Марко Ђуричић.

ВЕРЕНИК МИЛИЦЕ МАНДИЋ ОТКРИО ДА ЈЕ ПОВРЕЂЕНА ОТИШЛА У ТОКИО: Доживела је руптуру мишића 25 дана пре почетка Игара

Фото: Н.Параушић

Он је у разговору за "РТС" открио како је све изгледало иза кулиса.

- Жао ми је што није могла да скине маску и да видите ту емоцију. Сви смо били препоносни. Све нас је учинила поносним. Свако ко је гледао њене борбе је слао позитивну енергију. Нисам спавао ноћас, био је план да спавамо и да се пробудимо да гледамо мечеве. Ми нисмо успели, она је успела да се избори са тим и да одспава - рекао је Ђуричић.

Марко Ђуричић: Милица Мандић је у Токио дошла повређена

Марко је изнео и информацију да је Милица у престоницу земље излазећег сунца отишла повређена.

- Сви у клубу смо гледали са тренерима мечеве. Мени је данас гледање њених борба било теже од било које моје борбе. Такмичио сам се на Светском првенству, излазио сам на борилиште са најбољима. Спремамо се, дођемо, улазимо на татами и боримо се. Та трема и притисак престаје када уђемо. Сада када не можеш да утичеш, а знаш кроз шта је све прошла. Она је уз све то имала тешке тренутке и велику тензију током припрема. Доживела је повреду пре 25 дана. У питању је мишић задње ложе, дошло је до руптуре на том мишићу.

Није било нимало лако постићи овакав успех, посебно ако се зна да је била повређена и у Лондону. Тада је пре девет година освојила прво злато на највећој спортској смотри.

- Најбитније је како ће психички да поднесе то. Била је у невероватној форми, кондициони тренер, психолог, тренер Гале, сви су одрадили свој део посла и онда се деси то. Један незгодан покрет. Све то је издржала. Тренирала је слабијим интензитетом, а поред два тренинга и истезања је морала да иде на три терапије како би све то санирала.

Он је нагласио да је Милица Мандић била спремна за успех и прошле године, али су Игре померене због вируса корона.

- Није био страх када је дошло до одлагања, већ је било разочарење због припрема и свега. Имала је тај циклус пре годину дана. Радила је све те турнире, то обарање, дизање форме, турнири. Календар такмичења је дуг. Не стигне да се одмори, такав је темпо.

ШАМПИОНКА Милица Мандић после победе у финалу Олимпијских игара/FOTO: AP/Tanjug

Због проблеман са вирусом корона морали су да смишљају начин како да тренирају.

- Сналазили смо се, качили смо и по друштвеним мрежама, ми смо нашли неки наш спаринг на тераси. Од расположења је зависио број тренинга. Ја сам служио да ме бије и да добијем батине. Био је углавном лагани спаринг, па ту онда дође до неког јачег ударца, па је тешим, онда следећа акција, она ми врати, па ме теши. Много удараца сам морао да добијем.

Милица је током давања изјаве за "РТС" истакла да постоји шанса да је видимо и на Играма у Паризу 2024. године. Ипак, њен вереник још увек не зна да ли ће се то десити.

- Тешко је оставити нешто чиме се бавиш целог живота, толико емоција, ставиш све у један циљ. Тешки моменти за сваког спортисту, посебно за борца. Тај адреналин и све то се враћа после једног периода. Моји мотиви су били већи од олимпијског злата, да освојим Милицу. Од 2017. године се константно враћам, завршио сам каријеру после Светског првенства тада, па сам пре три месеца био на државном првенству и освојио. Милица је учинила све нас поносним и много деце ће почети да тренира због ње. И наравно желим да поздравим све у клубу "Галеб", сви су били део ове приче и да честитам тренеру Јовићу који је постао најтрофејнији женски тренер на свету са четири медаље - закључио је Марко Ђуричић.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)