ПАКАО ДО ЗЛАТА: Ватерполисти Србије на тешком испиту у Токију

С. Крстовић

24. 07. 2021. у 20:32

КРЕЋУ и ватерполисти. Олимпијски шампиони прижељкују пето злато, али би били срећни да се кући врате са једном од медаља.

ПАКАО ДО ЗЛАТА:  Ватерполисти Србије на тешком испиту у Токију

Фото архива ВН

Тим пре што се очекује да се седморица великана после Токија опросте од капице Србије. "Делфини" сутра (11.20) у првом колу групе Б играју са Шпанијом.

- Прилагодићемо се свему што нас очекује на Играма. Најважније је да будемо усредсређени због чега смо овде, без обзира на бројна искушења која нас у Токију очекују - истиче Душан Мандић.

Леворуки бомбардер наглашава да су у пакленој групи и да морају да иду корак по корак. Зато су данима били фокусирани на Шпанце.

- То нам је прва утакмица, а противник нам је задао највише проблема претходних година. Тај меч ће показати и како ће се даље одвијати ствари у групи - сматра Мандић.

Пре пет година били су апсолутни фаворити у Токију, сада немају ту улогу.

- Нисмо ни европски, ни светски прваци. Пети смо у Европи, пети на свету. Бранимо олимпијско злато, знамо ко смо,шта смо, не бежимо ни од чега, дошли смо са највишим амбицијама, али једноставно не могу да издвојим никога као фаворита. Десет екипа конкурише за медаље, биће ово најтежи турнир у мојој каријери - наглашава Мандић.

Један од оних који планира да се опрости од репрезентације је и Стефан Митровић. Мада наглашава да су Игре у Токију "нестандардне", ипак подвлачи да су амбиције увек исте:

- Видећемо колико ћемо успети да догурамо, надам се да ћемо испунити нека наша интерна очекивања.

Ведета Партизана истиче да је ово последње лето у репрезентацији, али уз неизбежно "али":

- Мене селектор Савић моли да останем до Париза 2024. године. Можда у француску престоницу одем као навијач или некој другој функцији. Ипак, позив државе да се иде у рат или у репрезентацију се не одбија - поручује Митровић.

Србија је у групи Б. Данас игра са неугодним Шпанцима, а потом је очекују Казахстан, Аустралија, Хрватска и Црна Гора. Четвртфинале је 4, полуфинале 6, а финале 8. августа.

- Тежу групу нисмо могли да добијемо. Али, шта је ту је. Није први пут да се на великим турнирима сусрећемо са овако јаким групама. Важно је проћи је, јер у четвртфиналу нема лаких противника. Искуство нам доноси плус, наше године минус, али изговора никако нема. Мада је и ова година чудна, жив се човек на све навикне. Или кажеш да не можеш или се жртвујеш. А ми смо одлучили да се жртвујемо - истиче Митровић.

РАНЂЕЛОВИЋ: ЗНАМО ЗАШТО СМО ОВДЕ

САВА Ранђеловић истиче да немају притисак као пред Рио:

- Знамо који су нам циљеви, знамо због чега смо овде и знамо зашта смо се спремали од Рија. У тешкој смо групи, крећемо од Шпаније, знамо колико нас је намучила последњих година. Али, најважније је проћи групу, јер турнир почиње од четвртфинала. Увек идемо на злато, али свака медаља је успех, који се гради срцем и другарством.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)