БОБИ ОТВОРИО ДУШУ АМЕРИМА: Говорио о бомбардовању Србије - "сви смо спавали у истој соби" (ВИДЕО)

Novosti online

18. 05. 2021. у 21:37

БОБАН Марјановић, кошаркаш Далас Меверикса, освојио је Сједињене Америчке Државе добротом, те је ЕСПН направио причу – „Зашто сви толико воле центре Далас Меверикса Бобана Марјановића?“.

БОБИ ОТВОРИО ДУШУ АМЕРИМА: Говорио о бомбардовању Србије - сви смо спавали у истој соби (ВИДЕО)

фото: ЕПА

Боби је већ шесту годину у најјачој кошаркашкој лиги на свету и за веома кратак период постао је један од омиљених играча у Америци. Марјановић је себе описао као „великог дружељубивог џина“, што су и препознали у Сједињеним Америчким Државама. 

ЕСПН, највећи амерички спортски медиј, направио је седмоминутни филм о српском кошаркашу у којој он прича о одрастању у Бољевцу, почецима, а потом и одласку у НБА.

-Када неко каже, буди као Бобан, шта то значи?.

- Велики дружељубив џин, одговорио је Бобан на питање продуцента.

- Бобан зрачи позитивном енергијом и та његова енергија привлачи људе. Они то воле, цене и поштују, рекла је Марјановићева сестра Весна.

Српски кошаркаш потом је причао о одрастању у месту поред планине Ртањ.

- Долазим из малог града у ком живи 3.000 људи. Имамо планину која се зове Ртањ и то је место које вам даје добру енергију. Сви имају лоше дане, а они се решавају позитивном енергијом и осмехом, казао је Бобан.

Наратор овог мини-филма није могао да заобиђе ратове у Југославији и бомбардовање Србије од стране НАТО агресора – односно период Марјановићевог детињства.

- Сви смо спавали у истој соби. Желели смо да будемо заједно, у случају да се нешто догоди да будемо на окупу. Надам се да никада у животу тако нешто нећу доживети, истакао је центар Даласа.

Прича даље прати Марјановићево детињство, Хемофарм, одлазак у ЦСКА, а потом и повратак у Мегу, а затим и долазак у Црвену звезду где је почео да доминира европским паркетима.

- Оборио сам неке рекорде, као рецимо највише скокова, највише дабл-даблова... Играо сам сјајно.

- Постао је српски Шекил О'Нил у Евролиги, додаје наратор.

После доминације у Црвеној звезди уследио је позив Грега Поповича и Сан Антонио Спарса.

- Помислио сам – вау. То ми је животни сан. Желите да будете део најбоље кошаркашке лиге на свету, рекао је Боби.

Марјановић је у досадашњем делу каријере играо за Сан Антонио, Детроит, Филаделфију и Далас Мевериксе, а опширније причу о српском кошаркашу погледајте на Јутјуб каналу ЕСПН.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)