ТОНИ КУКОЧ НЕМА ДИЛЕМУ: Јокић је показао да је МВП! (ВИДЕО)

Novosti online

18. 05. 2021. у 19:07

ТОНИ Кукоч, жива кошаркашка легенда, прокоментарисао је Николу Јокића као МВП и свој улазак у Кућу славних.

ТОНИ КУКОЧ НЕМА ДИЛЕМУ: Јокић је показао да је МВП! (ВИДЕО)

Фото: Твитер

Званично је објављено да ће Тони Кукоч постати члан Куће славних и његов траг у свету кошарке заувек остаје неизбрисив.

- Тада нико није знао за нас. Чули су да постојимо, да су ту Рађа Дивац Кукоч Петровић, Сабонис и остали али нису знали колико смо способни као играчи. Када смо дошли у тимове нико од играча није знао шта играмо и колико смо заправо добри осим пар скаута... 20 до 30 година касније видимо сваког играча који игра кошарку већ од његове 12 године као Дончић или Јокић, Богдановић, Шарић сви ти момци су врло добро познати пре доласка у НБА и ти играчима се више верује него што је то био случај тада. Ти момци када дођу у тим, верују им да могу да добију лопту да им се верује и да знају кошарку у малом прсту. То је сјајна ствар, феноменална, што неколицина њих заправо и може да буде МВП. Попут Јокића који је то показао својим знањем и залагањем, рекао је Тони Кукоч за Б92.нет.

- Срећан сам због свега и напокон сам у Кући славних, не напокон срећан сам врло... Требало је мало времена да се све слегне, сви су ми честитали широм света, не знам ни одакле им број телефона, али сам добио много позива и порука и срећан сам да ми и у Хрватској честитају јер сам овде почео да играм кошарку. Сва сећања су ми се вратила, први тренинг, утакмица, слике из Сплита у детињству и све је сјајно и прелепо. Лепо је бити ја ових дана.

Открио је да ли су га мечеви против САД на ОИ припремали за одлазак у Америку. О томе није причао са Пипеном и Џорданом. 

- Ми нисмо много причали о томе, та прва утакмица ме је изненадила и знао сам да сам драфтован од Булса и нисам био сигран шта је са Пипеном, Краусом и осталим стварима... На ОИ се не фокусираш само на један тим, играли смо и са других седам тимова и нисмо знали да ћемо сигурно доћи у финале. Ипак, причамо о Пипену и Џордану, нема много играча који су одиграли толико добрих утакмица против њих. Друга утакмица сам био спремнији и срећан што сам могао да пружим бољи меч. Имао сам утисак да ја тамо припадам. Захвалан сам и једном и другом јер су ми показали како се игра у НБА и изазивали ме на сваком тренингу да пружим најбоље од себе и резултат је мој улазак у Кућу славних. 

И данас се препричава блокада Кукоча над Патриком Јуингом. 

- То је био пролећни турнир, јуниорски и знали смо да су ти момци будућност НБА, али нисмо их добро знали. Рецимо Лери Џонсон, Гери Пејтон и остали, најбољи млади играчи света који ће једног дана ићи у НБА где ће бити успешни касније и упознали смо се у финалима у Њујорку, Сијетлу или Шарлоту, а победити их показали смо да можемо да играмо са њима и да можемо да их победимо, рекао је Кукоч за "Б92.нет". 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)