ЈОКИЋ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО: Крај новог терена у Белој Цркви освануло уметничко дело посвећено звезди Денвера (ФОТО)

J. J. BALJAK

18. 05. 2021. у 16:57

НАЈБОЉИ српски кошаракаш и један од најбољих у НБА лиги – Никола Јокић, добио је мурал у војвођанској Белој Цркви.

ЈОКИЋ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО: Крај новог терена у Белој Цркви освануло уметничко дело посвећено звезди Денвера (ФОТО)

ФОТО: АП

На захтев локалне самоуправе, познати београдски уметник Милан Милосављевић Дерокс осликао је два портрета центра Денвера на зиду у Железничком парку, поред кошаркашког терена, који је ових дана у потпуности реконструисан.

-Тиме смо желели да свој деци и омладинцима, који овде долазе да играју баскет, поручимо да су сви снови оствариви и да увек може више и даље – каже председница општине Бела Црква Виолета Симић.

За потпуно уређење најпопуларнијег кошаркашког игралишта у тој општини уложено је три милиона динара. Новац је обезбеђен из суфицита општинског буџета, како би и Белоцрквани имали исте услове као њихови вршњаци из великих градова.

ФОТО: J. J. BALJAK

-Добили смо један од најмодернијих терена у Србији, на ком је постављена званична подлога за одигравање турнира 3 на 3. Осим тога, постављени су и нови кошеви, клупе, расвета и ограда око терена – истакао је Марко Лазаревић, члан Општинског већа за спорт и омладину.

Као промоција новог терена, био је организован турнир у брзом шутирању тројки, који је окупио велики број клинаца и рекреативаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)