ПУСТИТЕ НАС КУЋАМА! Странци из кошаркашке лиге Израела уплашени за животе, траже прекид првенства (ВИДЕО)

Novosti online

14. 05. 2021. у 15:50

ОРУЖАНИ сукоб Израела и палестинских екстремиста затекао је бројне стране спортисте у блискоисточној земљи, а најбројнију такву "заједницу" чине страни кошаркаши. Због свега што се дешава они се не осећају безбедно и траже да се Лига прекине а они пусте кућама.

ПУСТИТЕ НАС КУЋАМА! Странци из кошаркашке лиге Израела уплашени за животе, траже прекид првенства (ВИДЕО)

AP Photo/Khalil Hamra

Челници израелске лиге планирали су да пребаце шампионат у неку другу земљу, попут Грчке или Кипра, али страни кошаркаши издали су саопштење у коме одбијају такву могућност.

- Након консултација, дугих и тешких разговора са страним иргачима из свих тимова, дошли смо до следећег закључка: У нашем је најбољем интересу, због безбедности, породичног и психолошког благостања, да се лига одмах откаже. Иако ценимо напоре Лиге да нас пребаце у Грчку, Кипар или било коју другу земљу, нећемо ући у авион који нас води било где осим до куће. Ако ризикујемо да летимо сада, онда је то само да бисмо отишли кући, породицама и вољенима - наводи се у саопштењу иностраних кошаркаша у Израелу.

- Кошарка нам је тренутно најмања брига. Колико год волимо кошарку, навијаче и да се такмичимо, једноставно у тренутној ситуацији не можемо бистрог ума да размишљамо о најбољем издању за навијаче - додаје се у саопштењу.

Кошаркашки савез Израела још није донео коначну одлуку, али све су прилике да ће се првенство прекинути.

У једном од Хамасових напада потпуно је уништен стан бразилског фудбалера хигора Видала, а како је Израел успео да напусти српски фудбалер из редова Макабија Александар Пешић прочитајте ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)