ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ЏАБАРА: Ова награда у НБА лиги убудуће ће носити његово име (ВИДЕО)

Novosti online

13. 05. 2021. у 18:33

НБА лига представила је нову индивидуалну награду која ће први пут бити додељена након завршетка ове сезоне. Реч је о награди за друштвену правду, а носиће име по легендарном Кариму Абдулу Џабару.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ЏАБАРА: Ова награда у НБА лиги убудуће ће носити његово име (ВИДЕО)

ФОТО: АП

Награда ће бити додељена активном играчу који “је дао допринос у борби за друштвену правду и који негује дугогодишње вредности НБА лиге као што су једнакост, поштење и  инклузивност - стоји у саопштењу.

Свака од 30 франшиза номиноваће једног свог играча за ову награду, а о победнику ће одлучивати бивши играчи, водећи људи франшиза и особе које су у широј јавности препознате као борци за исте вредности.

- Јако сам срећан. Врло сам почашћен што је НБА лига одлучила да ову награду назове по мени - рекао је Карим.

- Надам се да ће она послужити као инспирација играчима, као подстицај да се такмиче и у томе ко може да учини више ствари за добробит заједнице.

Добитник награде донираће 100 000 долара организацији по свом избору.

Џабар је шест пута проглашаван за МВП најјаче лиге света, има и шест шампионских прстенова (пет са Лејкерсима и један са Баксима), најбољи је стрелац у историји са 38,387 поена и члан Куће славних. Чак 19 пута је био учесник ол стар мечева, па не чуди што га многи сматрају највећим кошаркашем свих времена, укључујући легендарног тренера Пет Рајлија, Патрика Јуинга и Ајзеу Томаса.

Током и након каријере никада није веровао у то да се спорт може и треба одвојити од политике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)