ПОТЦЕНИЛИ ПЕТРУШЕВА: Низак рејтинг центра Меге у пројекцијама за предстојећи драфт

В. П.

11. 05. 2021. у 19:03

ЕХО доминантне сезоне Филипа Петрушева у АБА лиги још није стигао до Америке, бар према тренутним предвиђањима његове позиције на НБА драфту 29. јула.

ПОТЦЕНИЛИ ПЕТРУШЕВА: Низак рејтинг центра Меге у пројекцијама за предстојећи драфт

Фото: КК Мега

Пројекције за 211 центиметара високог центра Меге, који је 15. априла напунио 21 годину, крећу се у распону од последњих пикова прве рунде до првих десет друге. Тимови у свакој бирају 30 играча.

МВП, први стрелац (23,7 поена) и најбољи млади играч регионалног такмичења, као да се изгубио са радара након одлуке да напусти универзитет Гонзага и припремну сезону за НБА одигра у дресу Меге. Лако је претпоставити да би био видљивији америчким скаутима да је остао на колеџу, који је једини пораз у НЦАА сезони доживео у финалу фајнал-фора.

Тренутно је највише рангиран по пројекцијама Mynbadraft, као 25. пик прве рунде, у којој га види и Tankathon као 30. по реду. По мишљењу ESPN (32. пик) или Nbadraftnet (35), чека га избор у раној фази друге рунде.

Од неамеричких играча најбоље се котира 19-годишњак Реал Мадрида Усман Гаруба, коме се предвиђа избор у средини прве рунде, док је у већини тренутних пројекција од Петрушева боље позициониран и крилни центар Цибоне Роко Пркачин, син некадашњег хрватског репрезентативца Никше Пркачина. Иако њихови учинци ове сезоне нису за поређење, разлог је можда у томе што драфт проспект "цибоса" тек крајем новембра пуни 19 година.

- Судећи по тренутним драфт пројекцијама, делује да је Петрушев прилично потцењен - сматра и цењени европски кошаркашки сајт Eurohoops.

Могуће је да ће до дана одлуке то увидети и скаутске службе НБА тимова.

И ДАЛИБОР ИЛИЋ НА ДРАФТУ

СРБИЈА ће поред Филипа Петрушева на НБА драфту 2021. имати још једног играча. Кошаркаш Игокее и наш млади репрезентативац Далибор Илић (21) пријавио се за овогодишњи избор. Илић је ове сезоне у дресу александровачког клуба просечно бележио 7,1 поен уз 4,5 скокова за 19,9 минута на паркету, а такође је и проглашен за трећег најперспективнијег играча ФИБА Лиге шампиона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)