РОБЕРТ ВОЈТСБЕРГЕР: За титулу у Евролиги под "мехуром"

Г.КЕЛИЋ

10. 05. 2021. у 21:53

НЕМАЧКИ град Келн ће од 28. до 30. маја бити домаћин најбољим кошаркашким тимовима Старог континента на фајнал-фору Евролиге. У полуфиналу ће се састати ЦСКА - Ефес и Барселона - Армани, а поприште ће бити "Ланхес арена".

РОБЕРТ ВОЈТСБЕРГЕР: За титулу у Евролиги под мехуром

Фото Келн Спорт/Бен Хорн

Броји се ситно до почетка такмичења, припреме су увелико у току, а "Новости" су контактирале са челником града, то јест шефом одељења за образовање, омладину и спорт Робертом Војтсбергером, који нам је приближио атмосферу пред завршни турнир.

- Морам прво да истакнем да је град Келн од самог почетка у блиском контакту са Евролигом. Још само нешто више од две недеље је остало до почетка турнира, припреме улазе у завршну фазу. Као и обично када су тако велики спортски догађаји у питању, град пружа пуну подршку и помоћ организаторима. Наш посао је да осигурамо да фајнал-фор Евролиге буде видљив у градском пејзажу са постер-кампањом и нашим медијским радом - истиче Војтсбергер на почетку разговора.

Главни град савезне државе Северна Рајна-Вестфалија требао је још прошле године да буде домаћин завршног турнира, али је због пандемије такмичење отказано.

- Евролига је препознала напоре који је наш град уложио како би и поред тешке ситуације у којем цео свет живи створио најбоље могуће услове да се турнир безбедно одржи.

Због тога и не чуди што су одговорни људи из најјачег европског такмичења искористили прилику да најелитнију кошарку у Европи, ипак, доведу у Келн и поред тога што је епидемиолошка ситуација у земљи у једном тренутку била драматична.

- Пре свега, одлуку где ће се одржати такмичење доноси сама Евролига. Почетком маја број заражених и Келну је пао испод 200 случајева дневно. Иако је ситуација и даље напета, све смо оптимистичнији у погледу будућности. У Келну, као и у целој Немачкој, све више људи се вакцинише. У сваком случају, Евролига је увидела да може рачунати на пуну подршку њених партнера. Ово доказано партнерство између града, државе Северна Рајна-Вестфалија и "Ланхес арене" је основа за организацију бројних спортских догађаја у будућности - напомиње главни човек за спорт у четвртом највећем немачком граду.

С обзиром на то да вирус и даље мучи велики део света, све екипе ће током трајања турнира функционисати под стриктним правилима, нешто налик на НБА "мехур".

- На основу тренутно потребних мера заштите од короне, развијен је одређени хигијенски концепт који је представљен градским здравственим властима. Такав концепт, између осталог, захтева редовно тестирање играча и чланова стручног штаба свих екипа. То укључује осигурање да се тимови који долазе у Келн не излажу непотребним контактима ван тренинга и утакмица - закључује Војтсбергер разговор за наш лист.

ПОЛУФИНАЛЕ

28. мај

ЦСКА - Ефес 18.00

Барселона - Армани 21.00

Финале 30. мај

Ф4 ПРВИ ПУТ БЕЗ НАВИЈАЧА

МАДА је постојала нада да се утакмице одиграју уз присуство навијача, то, нажалост, неће бити могуће, тако да ће ово бити први фајнал-фор у историји који ће се играти пред празним трибинама.

- Због тренутне глобалне пандемијске ситуације и у складу са тренутно важећим националним и локалним правним прописима, одлучено је да се завршни турнир одржи без гледалаца - потврђује Војтсбергер.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)