ДАНИЛОВИЋ: ДВЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА АБА ЛИГУ! Јокић би био МВП да је Американац

Novosti online

06. 05. 2021. у 10:13

ПРЕД почетак и пред крај сваке сезоне, Евролига и АБА лига дођу у жижу јавности и већ годинама “вртимо” исто питање – да ли ће неки учесник регионалне лиге добити лиценцу?

ДАНИЛОВИЋ: ДВЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА АБА ЛИГУ! Јокић би био МВП да је Американац

FOTO: Nebojša Paraušić

Неколико година уназад гледали смо Црвену звезду у елитном такмичењу, а сада се по том питању огласио и легендарни кошаркаш и председник Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић.

– Из искуства које имам, а оно није мало, никада не можете да буде сигурни у оно што кажу из Евролиге. Ако је ико требало да добије лиценцу, то је био Партизан. Па су је дали Прокому, који је наредне године угашен. Нисам сигуран да Евролига гаји велику љубав према клубовима из овог региона – рекао је Даниловић за Курир и додао:

– Односно, гледам првенствено Србију… По свим параметрима, два клуба морају да имају А лиценцу. По традицији, играчима који су направили ту Евролигу, по људима који су радили у Фиба, популарности спорта. То је минимум поштења.

Дотакао се Даниловић и младих играча, а понајвише Алексеја Покушевског и Филипа Петрушева, који су ове сезоне засита заблистали.

– Има феноменалних клинаца, већ петнаестак година касније сазревају и много дуже трају. У наше време ако са 21 или 22 године ништа ниси урадио малтене си био отписан. Не треба ни њих дизати у небеса, јер ми смо народ склон екстремима. Имали смо генерацију која је два пута била најбоља у Европи, па је за две године испала у Б дивизију – каже Даниловић.

Наравно, незаобилазна тема је и Никола Јокић.

– Јокић се игра кошарке и милина га је гледати. Свака му част. Да је неким случајем Американац, био би већ шест пута МВП. Одавно нико не може да му нађе нешто негативно. Осим што је добар дечко, то је једино – насмејао се Даниловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)