"ДА МИ ЖИВОТ ЗАВИСИ ОД ЈЕДНЕ УТАКМИЦЕ ИЗАБРАО БИХ ЈОКИЋА ДА ИГРА" Нико није бољи од Јокића ове сезоне, он је спој Новицког и Сабониса

Novosti online

05. 05. 2021. у 09:43

УГЛЕДНИ амерички подкаст Рингер, који се између осталог бави и збивањима у НБА лиги, није штедео речи хвале за српског кошаркаша Николу Јокића, кога је ставио на прво место најбољих играча Лиге.

ДА МИ ЖИВОТ ЗАВИСИ ОД ЈЕДНЕ УТАКМИЦЕ ИЗАБРАО БИХ ЈОКИЋА ДА ИГРА Нико није бољи од Јокића ове сезоне, он је спој Новицког и Сабониса

ФОТО: АП

Иза Јокића су остали Леброн Џејмс, Џоел Ембид, Стеф Кари, Кевин Дурент и Јанис Адетокумбо, а играчи са којима су Американци упоредили Јокића су све саме легенде. 

"Овај 26-годишњак је искористио охрабрујућу форму Нагетса  "мехуру" као одскочну даску,пошто је сада у најбољој форми каријере и има једну од офанзивно најимпресивнијих сезона у историји НБА лиге. То није хипербола, Јокић је спојио ефикасност, организацију игре и чисту оптерећеност у нападу на нивоу на коме су били само Меџик Џонсон, Леброн Џејмс и Џејмс Харден", започиње анализа на "Рингеру". 

Његова игра је потпуно другачија у односу на све остале центре, а оно што аналитичари "Рингера" виде је мешавина две велике европске легенде НБА лиге. 

"Ове године је Јокић остварио сан кошаркашких футуриста - мит о новом Дирку Новицком и новом Арвидасу Сабонису се манифестовао у једном непревазиђеном играчу. Да ли може да проведе Нагетсе кроз плејоф на Западу препуном високих крила која организују игру остаје да се види. Али ако би ми живот зависио од једне утакмице, кунем се да би он био тај кога би изабрао да игра. Јер нико, али понављам нико, није играо бољу кошарку од Николе Јокића ове сезоне", наводи се у тексту.

Крај сезоне се ближи и изгледа да свима полако постаје јасно да је Никола нови МВП НБА лиге. Још мало па ћемо видети да ли ће Србија први пут добити најбољег кошаркаша на планети. 

(МОНДО)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)