РАСЕЛ ВЕСТБРУК ОБРНУО ИГРИЦУ: Ово је пре њега успео само Вилт Чемберлејн (ФОТО)

Novosti online

04. 05. 2021. у 08:57

РАСЕЛ Вестбрук је права машина за трипл-дабл учинке, а синоћ је надмашио самог себе.

РАСЕЛ ВЕСТБРУК ОБРНУО ИГРИЦУ: Ово је пре њега успео само Вилт Чемберлејн (ФОТО)

Фото: АП

У једној од најефикаснијих мечева Вашингтон Визардси савладали су Индијана Пејсерсе 154:141, а Вестбрук је поново поставио личне рекорде у кошевима и скоковима, уписао је један од најређих статистичких учинака у историји. 

Утакмицу је завршио са "само" 14 поена, али и 21 скоком и 24 асистенције. Ово је тек трећа утакмица у историји у којој је један кошаркаш имао 20 или више скокова и ,асистенција. 

Пре њега успео је то Вилт Чемберлејн у сезони 1967/68., а пре две године управо Вестбрук у дресу Оклахоме постигао је 20 поена уз 21 асистенциј и 20 скокова.  Успех је тада посветио пријатељу Нипсеју Хаслеу који је убијен неколико дана раније. 

Вестбрук ће по четврти пут сезони завршити са трипл-дабл просеком, чак и ако у преосталих седам дуела не постигне ниједан поен, асистенциј, скок... Пре њега то је успело само Оскару Робертсону у сезони 1961/62.

Ово је био 178. трипл-дабл у каријери Расела Вестбрука, а Оскар Робертсон је каријеру завршио са 181. 

Против Индијана Пејсерса Вестбрук је шутирао само осам пута, а дуел је чак 17 играча завршило са двоцифреним учинком. Визардсе су прењдводили Руи Хачимура са 27, Бредли Бил са 26, а Пејсерсе Карис Леверт са 32, поен мање убацио је Домантас Сабонис који је имао и 19 скокова и девет аситенција. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)