РЕГИОН БРУЈИ О ИЗЈАВИ ХРВАТСКОГ КОШАРКАША: Теодосић пије, пуши, не игра одбрану

Novosti online

22. 04. 2021. у 14:00

ИСКУНИ кошаркаш Дамир Маркота говорио је у подкасту "Инкубатор" о актуелној ситуацији у хрватској кошарци, проблемима који има та селекција, а дотакао се и Милоша Теодосића.

РЕГИОН БРУЈИ О ИЗЈАВИ ХРВАТСКОГ КОШАРКАША: Теодосић пије, пуши, не игра одбрану

ФОТО: Еврокуп

Овај 35-годишњак посебан акценат ставио је на то што се даје шанса странцима да играју за Хрватску.

- Не знам шта бих ти рекао. Кад сам био тамо, кад ти у неком тренутку треба плеј, па добро, није лоше што је Дрејпер ту. Али са друге стране, што неком другом не би дали прилику - рекао је Маркота.

Он сматра да селектори увек налазе мане домаћим плејмејкерима.

- То је увек познато код нас, да се нађе мана. Па како Лафајета никад ниси водио, како њему видиш да је он тај? Код нас се увек траже мане, али свако има мане.

Маркота је на крају као пример дао Милоша Теодосића за кога сматра да не води спортски живот, али је упркос томе један од најбољих организатора игре у Европи.

- Само код нас се гледају те мане. По томе Милош Теодосић никад не би требало да буде играч. Пије, пуши, не игра одбрану, је ли? Или Дончић у Словенији са 16 година. Могли су да кажу "ма он је премлад". И овако немамо неке резултате 30 година, нико од нас не очекује злато, па нек наши играју - закључио је Маркота.

Да подсетимо, Маркота је ове сезоне напустио екипу Цибоне због сукоба са српским стручњаком Владимиром Јовановићем.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)