ЗВАНИЧНО: Драган Бајић селектор кошаркаша Северне Македоније

Новости онлине

19. 04. 2021. у 14:39

СРПСКИ тренер Драган Бајић од данас је и званично нови селектор кошаркашке репрезентације Северне Македоније.

ЗВАНИЧНО: Драган Бајић селектор кошаркаша Северне Македоније

Фото архива ВН

На представљању новог селектора, директор Кошаркашке федерације Северне Македоније (КФСМ) Тодор Гечевски изразио је задовољство ангажманом Бајића, истичући да очекује да ће остати на кормилу националног тима и дуже од четири године.

"Сарадњу с (тренером Игокее) Бајићем смо договорили прошле седмице и верујем да смо направили прави избор селектора који ће подићи ниво репрезентације својим знањем и искуством. Ово је договор на дуже стазе, минимум на четири године", рекао је Гечевски.

Бајић, који треба да са македонским кошаркашима успешно прође два циклуса - претквалификације за Светско првенство и квалификације за Европско, рекао је да намерава да оствари добре резултате и да покуша да остане 10 година, а не само четири.

"Сваком тренеру је част да буде селектор неке репрезентације. Ја имам част да будем селектор Македоније. Мило ми је што су људи као (председник КФСМ Перо) Антић и Гечевски, који су као играчи имали врхунске тренере изабрали мене. Долазим са великом енергијом и жељом да направим велике ствари. Желео бих да останем 10 година, а ако се то деси значиће да смо направили добре резултате", рекао је 47-годишњи Бајић.

Нови селектор је најавио да ће шансу добити сви кошаркаши који то заслужују и истакао да ће својим темпераментом покушати да извуче најбоље из својих изабраника.

"Мораћемо сви да будемо као једна породица, да дишемо као један. Само тако можемо да дођемо до жељеног циља. Млади ће дефинитивно добити шансу, али нико неће имати загарантовано место зато што је талентован и има више од 19 година", рекао је нови селектор Северне Македоније.

Драган Бајић је на селекторском месту заменио Александра Тодорова, којем није понуђен нови уговор након неуспеха у квалификацијама за Европско првенство.

Српски тренер је пети странац који ће водити македонску репрезентацију. Тренутно је тренер Игокее са којем постиже запажене резултате у регионалној АБА лиги, а водио је само још једну екипу - Черно море.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)