СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ БОСАНЦА: Јеврејска заједница осудила Нуркићево величање усташа

Новости онлине

19. 04. 2021. у 09:25

ЕФРАИМ Зуроф, ловац на нацисте, осудио је Јусуфа Нуркића због објављивања фотографије "Џамије поглавника Анте Павелића".

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ БОСАНЦА: Јеврејска заједница осудила Нуркићево величање усташа

ФОТО: АП

Кошаркаш Портланда је објавио фотографију „Џамије поглавника Анте Павелића“, зграду која је отворена 1938. године под именом Дом ликовних уметности краља Петра Првог Великог Ослободиоца, и то на дан почетка Рамазана.

Тада је Нуркић револтирао све који верују у ислам, многи Бошњаци су му се јавили огорчени, са молбама да обрише фотографију, што он није учинио.

Иначе, усташки злочинац Анте Павелић је објекат преуредио у џамију, а многи су Нуркића осудили, питајући се да ли можда није био свестан шта заправо објављује.

Ипак, чињеница да ни сада није обрисао поруку, довољно говори.

Како преноси Атвбл.цом, Међународна јеврејска невладина организација Симон Визентал Центар из Лос Анђелеса, изразила је забринутост због објаве Јусуфа Нуркића на друштвеним мрежама.

„Објава је била фотографија загребачке (хрватске) џамије, која је првобитно изграђена као музеј 1938. године, али ју је фашистички усташки режим 1943. претворио у џамију, као гест у част подршке босанских муслимана геноцидном усташком режиму. Усташе су водиле политику геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима, а такође су убиле хиљаде антифашистичких Хрвата католика. Ако је Нуркиц́ев мотив био да изрази подршку или саосец́ање или носталгију према усташама, који су убили стотине хиљада невиних становника Хрватске, Симон Визентал Центар недвосмислено осуђује такве изјаве“, саопштено је на званичном сајту СВЦ-а.

Ефраим Зуроф, објавио је ово саопштење, додавши и да је поносан на лов на Динка Шакића, усташког злочинца ког је пронашао у Аргентини.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)