САМО САША И БОГДАН ДВОЦИФРЕНИ: Срби у НБА руки сезони нису имали запажен учинак

Г. К.

18. 04. 2021. у 19:42

БРУЦОШКА година у НБА лиги је за многе европске играче изузетно изазовна и пуна осцилација, а таква је била и за већину српских кошаркаша који су одлучили да се окушају преко Атлантика.

САМО САША И БОГДАН ДВОЦИФРЕНИ: Срби у НБА руки сезони нису имали запажен учинак

Фото АП

Од свих наших играча који су заиграли на паркетима најјаче кошаркашке лиге света само су Предраг Даниловић и Богдан Богдановић у својим руки сезонама остварили просечни двоцифрени учинак.

Како нам увид у статистичке књиге показује, данашњи председник КСС је као новајлија у дресу Мајамија у сезони 1995/1996. у просеку постизао 13,4 поена што је до дана данашњег најбољи поентерски просек једног играча са наших простора. Уз то је и највише минута добијао од свих осталих (28,5).

Са друге стране, Богдановић је у својој првој сезони у Сакраменту имао сличну минутажи и за то време убацивао по 11,7 поена, 3,3 асистенције и 2,8 скокова.

Близу двоцифреног учинка су били и Ненад Крстић (9,96) и Никола Јокић који је у својој дебитантској години имао просек од 9,95 поена. Међутим, популарни Џокер се по нечему ипак истакао, а то је да је имао највише ухваћених лопти - чак седам по мечу.

Предраг Стојаковић и Владе Дивац су имали нешто мало више од осам поена у просеку, док је Милош Теодосић као један од најстаријих рукија у сезони 2017/2018. у екипи ЛА Клиперса бележио 9,5 поена и 4,6 асистенција (највише од свих).

Такође, солидну прву годину остварује и Алексеј Покушевски (7,6 поена и 4,8 скокова) којег су и повреде удаљиле од још бољег учинка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)