ДРАГОЉУБ АВРАМОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Реал и Барселона су изазови, никада не помишљамо на пораз

Грујица Келић

17. 04. 2021. у 22:31

ШЕСТИ пут у последњих шест година јуниори Меге су нашли своје место на такмичењу најбољих младих екипа Европе победом над вршњацима из Црвене звезде (82:80), на квалификационом турниру у Београду одржаном пре две недеље. О амбицијама, континуираном успеху и правилним начином развијања младих играча за "Новости" прича тренер Мегиних клинаца, Драгољуб Аврамовић.

ДРАГОЉУБ АВРАМОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Реал и Барселона су изазови, никада не помишљамо на пораз

ФОТО: КК Мега

Успех београдске екипе још више добија на тежини ако се зна да је остварен после дефицита од 19 поена разлике у трећој четвртини одлучујућег дуела.

- Искрено да вам кажем, ниједног тренутка ни ја ни моји играчи нисмо помислили да ћемо да изгубимо. Утакмица је жива ствар у којој има успона и падова. Спорије смо почели меч, Звезда је у уводним минутама деловала да више жели победу. Међутим, сабрали смо се и почели да играмо нашу кошарку, пустили бржи пас и раширили игру. Допустили смо себи и да грешимо, али када имаш самопоуздање онда ти те грешке не чине неку штету. Момци су показали велику жељу и задовољан сам приказаним - одмах на почетку популарни Гидра истиче карактерну црту својих пулена.

Сва светла позорнице је у финалу, а и на целокупном турниру приграбио фантастични Никола Јовић који је проглашен за МВП.

- Било је само питање времена када ће он експлодирати. Тренирам га већ три године и добро познајем његове квалитете. Он је дечко који је решио да победи и не може нико да му стане на пут. Ни у једном тренутку није одступао од своје игре. Мислим да ниједан играч који је у претходних десет година учествовао на квалификационом турниру у Београду није играо на оваквом нивоу. Поседује огроман квалитет, у могућности је да чува играче од позиције један до пет, а притом је реч о момку који је изузетно васпитан, а када је тако, онда је уживање радити. Све то долази од куће и његови родитељи су ту одиграли кључну улогу.

Са каквим амбицијама се путује на завршни турнир који ја на програму од 27. до 30. маја?

- Толико смо крваво радили тако да уопште не размишљам шта ће бити. Једва чекамо да почне. Потрудићемо се да играмо лепу кошарку и да наш клуб и наше играче представимо у најлепшем светлу. Много је лепо и изазовно играти против екипа као што су Реал и Барселона. Ми ћемо свакако ићи на најбољи могући резултат, а за шта ће то бити довољно, видећемо - у правом спортском маниру завршава Аврамовић.

И КОД НАС ПОСТОЈИ ПРИТИСАК

МЕГА је у последњих неколико година постала најпожељнија дестинација за развој младих играча у Србији.

- Не могу да кажем да код нас долазе најталентованија деца, али оно што Мегу издваја сигурно су одлични услови и квалитетан рад. Само неколико клубова у Београду има своје кошаркашке хале, а то је изузетно битна ставка. Битно је и да и Партизан и Звезда имају огроман притисак јавности због чега не могу увек да пруже шансу младима. Међутим, сматрам да је бесмислено говорити како Мега нема интерес да побеђује. Ми сигурно не улазимо у утакмицу да бисмо изгубили. Није најбитније да имамо играча који ће бити МВП, већ да тај играч научи да побеђује - речи су Аврамовића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)