КАКО ЈЕ БОГДАНОВИЋ ПОСТАО ВЕЛИКИ: Дуле ме научио да играм, а Жељко да побеђујем

Новости онлине

14. 04. 2021. у 08:42

БОГДАН Богдановић је од повратка на терен после повреде постао звер, један од најбољих играча Атланте и Хоукси играју све озбиљнију улогу у НБА каравану.

КАКО ЈЕ БОГДАНОВИЋ ПОСТАО ВЕЛИКИ: Дуле ме научио да играм, а Жељко да побеђујем

ФОТО: АП

Чини се да је прелазак Србина из Сакрамента у Атланту прави погодак и да ће његова НБА каријера да се развија у оном правцу како су најавиле европске партије.

А тамо на Старом континенту, Богдановић је био маестралан како у Партизану тако и Фенербахчеу, а имао је и среће да ради са два врхунска стручњака Душком Вујошевићем и Жељком Обрадовићем.

''Са Душком Вујошевићем више сам радио на својој игри. Он ме је учио индивидуалне ствари. Жељко је неко ко жели да побеђује. Није му битно ко сте ви, колико имате година, да ли сте млади. Ако можеш да играш, ти играш. Можеш да помогнеш екипи да побеђује? Играш! Не можеш да се сакријеш. Очекује да има играче који побеђују, не брину га уговори ни ваше године. Играте да бисте побеђивали'', рекао је Богдан Богдановић у подкасту Кајла Хајнса.

Схватање кошарке у Београду и Истанбулу било је другачије. Код Жељка схватио је да је кошарка једноставна.

Фото: ЕПА

 

''Мислим да сам много тога научио од њега. Посебно о игри, како да је читам, како на њу да гледам из другог угла. Нећу да кажем да сам био себичан у Партизану, али једноставно, неке ствари нисам видео. Нисам видео да има и друга опција. Кад радите на игри, мислите, 'ако не постигнем кош, нисам добар'. Код Жељка сам научио тај други део, о том поверењу међу играчима. То кошарку чини једноставном и за тебе самог. Ти и ја, заједно. То ме је научио'', истиче српски кошаркаш.

Трофејни тренер, вероватно најбољи у Европи свих времена, био је строг када постави јасне циљеве тима. Није могло обилазним путем.

Фото: Н. Параушић

 

''Ко год је желео да игра по свом, није играо. Кад сам и ја покушао да играм по свом, ставио ми је то до знања. Не само мени, свима. То ми се допадало код њега. У почетку ми се то није свиђало, ником није свеједно на старту. Кад се ви осећате добро, сви се осећају добро. Видиш у чему је уопште ствар'', закључио је Богдановић.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)