НУРКИЋ ШОКИРАО И БОШЊАКЕ: Срамна објава кошаркаша Портланда којом велича усташки режим и Павелића (ФОТО)

Novosti online

13. 04. 2021. у 09:36

КОШАРКАШ из Босне и Херцеговине Јусуф Нуркић пре две године је изазвао скандал кад се појавио у мајици са именима муслиманских злочинаца из ратова деведесетих, а сада је подигао лествицу на виши ниво!

НУРКИЋ ШОКИРАО И БОШЊАКЕ: Срамна објава кошаркаша Портланда којом велича усташки режим и Павелића (ФОТО)

ФОТО: АП

Нуркић је поводом Рамазана објавио на твитеру фотографију загребачке "џамије", заправо некадашњу зграду Дома ликовних уметности у Загребу, чији улаз је пре Павелићеве "интервенције" красила биста краља Петра првог Ослободиоца.

Павелић је зграду Дома ликовних уметности краља Петра првог Ослободиоца изграђену 1938. године претворио 1944. године у џамију која је названа по њему. Он ју је лично и отворио.

- У славу и у знак љубави спрам Алаха Бога Јединога, те у знак пажње према муслиманима, подиже поглавник др Анте Павелић овај велебни храм у главном граду Загребу да одани синови витежког народа хрватскога, искрени следбеници узвишене вере Ислама, скрушеном молитвом јачају прегалачке снаге у борби за одбрану и напредак лепе своје домовине Независне Државе Хрватске, која да би вазда сретна била - писало је на улазним вратима ове "џамије".

Нуркић је својом објавом шокирао и бројне сународнике, који га моле да их не брука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

djordje

13.04.2021. 12:20

fasisti iz muslimansko-ustaske mladezi ,govori ono sto su ga ucili u kuci ,kraju gde je ziveo a i danas je u sredini koja stiti hitlerove saveznike i potomke.... DZabe ste ginuli uspravni slobodni i pravedni Amerikanci ,fasiti su usli u vasu komandu posle 2 svetskog rata a englezi su vam objasnili da je to OK ...zato vas voli ostatak sveta :)