ИСПОВЕСТ МИЛИЦЕ ДАБОВИЋ: Нисам пуна мржње као моја сестра, не мрзим никога, а камоли црнце!

Novosti online

11. 04. 2021. у 11:28

СРПСКА кошаркашица и бивша репрезентативка, Милица Дабовић, некако је увек у центру пажње, и на терену и ван њега.

ИСПОВЕСТ МИЛИЦЕ ДАБОВИЋ: Нисам пуна мржње као моја сестра, не мрзим никога, а камоли црнце!

Фото: Н.Фифић

Српска кошаркашица имала је бројне успехе и медаље током кошаркашке каријере, али је јавности најзанимљивија контроверза која је прати. 

Дабовићева се у разговору за Меридијан Спорт осврнула на рад у репрезентацији и ка самом кошаршаком савезу.

- Шта ја могу да кажем о Савезу и Марини Маљковић и репрезентацији? Ја сам у тој репрезентацији “опстала” и што је најважније – изашла као победник. Људи ће све схватити када прочитају моју књигу, јер ја у њој највише причам управо о тим стварима. Какву сам тортуру доживљавала и са чиме сам се ја борила – то сам само ја знала. Ћутала сам, мада је знало неколико играчица с којима сам се некада дружила. На данашњи дан оне су повукле свака на своју страну, остала је само моја сестра – присећа се Милица и додаје

– Ја сам много тога истрпела и у том Савезу бих променила апсолутно све. Дошло је до тога да Савез практично гаси женску кошарку, клубови практично не постоје. Црвене звезде и Партизана малтене нема, нико се не бори за ту децу, нико се не бори за те таленте. Марина је својим делима показала своје лице, онда када сам пожелела да се вратим у репрезентацију, она ми је рекла да се бавим проституцијом. Тиме је показала ко је и шта је. Годинама сам је доживљавала на потпуно другачији начин, могла бих до сутра да причам о њој, али не бих сада да детаљишем. Репрезентација је моја слаба тачка, гинула сам за ову државу, за грб и за те људе – искрена је Дабовић.

Пре неколико месеци, женска сенироска репрезентација појачана је Американком Ивон Андерсон. Један твит Милице Дабовић био је довољан да се подигне прашина, те да је прогласе расистом.

-Та изјава уопште не би била тако страшна да ја нисам искористла реч “црнкиња”. Али, људи знају да сам ја годинама играла са црнкињама и дан-данас су то моје пријатељице и порука није требало да оде у том правцу. Не мрзим никога, а камоли црнце. Али, људи су само чекали да ме “ухвате” за нешто и да ме разапну, што ми је у потпуности јасно.

Милица је имала једну посебну жељу, а то је да захвали својим родитељима на свему.

-Мој живот је био тежак и волела бих да кажем да сам захвална на свему и мами и тати, без обзира на моје детињство. О томе сви причају, јер је моја сестра изјавила да је добијала батине, да сам ја добијала батине, да је све то било тако као што је било… Али, ја сам на то заборавила, то није направило од мене оно што је направило од сестре, особу која је пуна мржње, која је зла и мисли само на себе. Ја сам потпуно супротно, добра сам и гледам позитивно на свет, опростила сам све што сам могла да опростим. Јесам неко на кога људи могу да се ослоне, а то је данас баш реткост – закључила је Милица разговор за Меридиан спорт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)