МАЉКОВИЋ: Ни најтежа, ни најлакша група

Novosti online

08. 03. 2021. у 15:48

ЖРЕБОМ у Валенсији одлучено је да ће кошаркашице Србије на првенству, које на програму од 17. до 27. јуна, играти у Б групи у Валенсији са националним тимовима Црне Горе, Италије и Грчке.

МАЉКОВИЋ: Ни најтежа, ни најлакша група

ФОТО: ЕПА

- Никада не дајем значај жребу, јер су то ствари које нису у нашим рукама. Мој фокус је да оно што можемо да контролишемо увек буде максимално добро одрађено. Тиме сам, заједно са својим стручним штабом, оптерећена и водим рачуна сваког дана да све у том смислу протекне у најбољем могућем реду - рекла је Маљковић за сајт КСС.

- Група у којој ћемо се такмичити на Европском првенству није ни најтежа, али ни најлакша. Италија је типичан пример неугодне екипе против које може да се игра, али која зна да казни сваку грешку. Црна Гора са новом селекторком, бившом кошаркашицом (Јелена Шкеровић, прим. аут), представља нову енергију и краси је велика борбеност. Репрезентација Грчке је можда на папиру мало слабија него што је била претходних година, али поседује изузетно талентоване и борбене младе играчице.

Нашу репрезентацију очекују озбиљне припреме за Евробаскет, на ком ће бранити бронзану медаљу освојену 2019. године у Београду.

- Претходна година је, због пандемије, била неизмерно тешка за цео свет. Чињеница да ни у једном квалификационом прозору нисам могла да рачунам на комплетан стручни штаб због раштрканости на све четири стране света, показује додатни проблем и нелагодност за нашу репрезентацију. Размишљамо искључиво о нама - каже Маљковић и додаје:

- Програм је, као и сваке године, одавно испланиран до последњег детаља, тако да спремне дочекујемо припреме. Знамо да имамо много тога да урадимо да би све било на високом нивоу. Свесне смо да више нисмо онај тим из 2015. године и да овог лета морамо да пролијемо много, много више зноја него раније, да будемо на потпуном максимуму преданости и да будемо фокусираније како бисмо оствариле неко задовољство и на Европском првенству, и касније на Олимпијским играма. Ово лето биће потпуно специфично и изузетно напорно за женску кошаркашку репрезентацију Србије - закључила је селекторка Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)