САШИН ВЕЛИКИ МИНУС: Тренер црно-белих на 25 мечева забележио 11 победа и 14 пораза

Г. КЕЛИЋ

07. 03. 2021. у 21:08

МАЛО шта позитивно је Сашо Филиповски донео Партизану. Словеначки стручњак који је почетком новембра 2020. године на клупи црно-белих заменио Владу Шћепановића, није се у ова четири месеца рада прославио, како са резултатима, тако и са игром која је практично негледљива за све навијаче Партизана.

САШИН ВЕЛИКИ МИНУС: Тренер црно-белих на 25 мечева забележио 11 победа и 14 пораза

ФОТО: АБА ЛИГА

Новим, шестим узастопним поразом у АБА лиги (највећи губитнички низ у регионалном надметању), а четвртим у свим такмичењима је озбиљно уздрмао своје место као шефа стручног штаба славног клуба.

Филиповски је до сада водио 25 утакмица и тренутни биланс му је 11 победа и чак 14 пораза у свим такмичењима у којима је клуб наступао (АБА, Еврокуп, Куп). Сем инстант шок-терапије и четири узастопна тријумфа у прве четири утакмице, резултати екипе коју води Филиповски су и више него неубедљиви и променљиви.

"Ваљак" није победио на Јадрану тачно два месеца (последњи пут 3. јануара на гостовању Сплиту), док је поред тога после три године трофеј намењен победнику Купа "Радивоја Кораћа" предао у руке најљућег ривала.

Као једина позитивна ствар се издваја пласман у Топ 16 фазу Еврокупа, а чудним сплетом околности још живи и нада за пролазак у најбољих осам. Пред његовим изабраницима је у среду сусрет са екипом Метрополитана у Љубљани, у којем евентуалном победом могу да се домогну четврфинала, што са ове тачке гледишта делује као научна фантастика.

Очигледно да Словенац није успео да нађе "жицу" са играчима и по свему судећи уговор који је потписан до краја ове сезоне неће бити продужаван уколико и буде одрађен до краја. То је наговестио и сам Филиповски, после меча са Цибоном:

- Ситуација сигурно није добра. Преспаваћу, па ћу да разговарам са управом и људима из клуба, како бисмо пронашли неко решење. Ситуација није добра ни за мене, ни за клуб.

Сада и одлука да се Владо Шћепановић отпусти делује помало преурањена, тим пре што је црногорски стручњак у улози првог тренера екипе из Хумске био на само девет утакмица са скором од четири победе и пет пораза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)