ОТАЦ СРПСКОГ РАТНОГ ХЕРОЈА ЈЕ БИО САВИН ПРВИ ТРЕНЕР: Обрадовићеве речи о куму терају сузе на очи (ВИДЕО)

Новости онлине

05. 03. 2021. у 20:06

ОТАЦ СРПСКОГ РАТНОГ ХЕРОЈА ЈЕ БИО САВИН ПРВИ ТРЕНЕР: Обрадовићеве речи о куму терају сузе на очи (ВИДЕО)

Фото: КК Партизан

ЖЕЉКО Обрадовић, легендарни тренер Партизана и најтрофејнији стратег Европе, присуствовао је комеморацији Миленка Савовића, свог пријатеља и кума.

Обрадовић је открио јавности и један непознати детаљ, а то је да је први тренер Миленка Савовића био Раде Алексић, отац српског хероја, Требињца Срђана Алексића.

- Моје дружење са Савом је почело негде 1978. године, када смо играли у тадашњој јуниорској репрезентацији Југославије. Одмах је кликнуло нешто међу нама, па смо постали нераздвојни и то пријатељство је трајало све ове године. Најбитније је било да смо један другог увек разумели, помагали један другог - почео је Обрадовић.

Обрадовић је захвалио у име Савовићеве породице и своје лично име на прилици да се на овакав начин "наш драги Партизан" опрости од своје легенде.

- Било је тешко време, али смо се дружили и скупљали по становима. Сећам се да је Бобан Петровић први добио стан од Партизана и да су ту биле прве журке. У том периоду, ни Сава ни ја, нисмо имали ауто, па смо се сналазили да нас возе Бобан Петровић или Мишко Марић, а кад нисмо успели да се снађемо, онда смо ишли аутобусом. И онда су биле занимљиве сцене кад уђе човек од 210 цм у аутобус.

Фото: КК Партизан

 

- У то време смо почели да се дружимо Богдан Диклић,  Сава и ја. Стално смо ишли зајендо и смишљали шале. Некад би се навалили на мене, јер сам најмањи па су ме звали Цврле, Диклића смо звали ћора, а Саву да није нормалан, јер не може човек од 210 цм да буде нормалан. Увек смо атаковали тако један на другога, али то је било најлепше у нашем дружењу.

- Као по обичају, Кића је одлично знао да види унапред, па је Саву ставио да буде спортски директор Партизана. Савине заслуге за освајање титуле првака Евроле  су невероватне, знам колико је мени помогао. Његова заслуга је да смо играли у Фуенлабради, где је отишао и успео да се договори са тим људима да играмо утакмице тамо.

Фото: Д. Цураћ

 

Славни тренер је био у свом Чачку када је чуо вест и тада је тек сазнао неке ствари које није од раније знао.

- Мој брат ми је испричао причу за коју уопште нисам знао. Када смо се вратили са тог 'фајнал фора', сачекали су ме мој отац и тај мој брат и онда ми је испричао да је Сава, када нисам гледао, извадио новац да им да кад се буду враћали у Чачак да имају. Пошто имамо добре пријатеље у Чачку, сећајући се оног што је Сава волео, замолио сам другара који има радио станицу да пусти једну песму коју је Сава обожавао. То је песма Електричног оргазма 'Вуду блуз'. То је иначе станица на којој се слуша народна музика, али смо успели да убацимо без икакве најаве, да чујемо 'Играј вуду - испричао је Обрадовић.

После тога је Обрадовић открио детаље које јавност не зна, а и те како су занимљиви.

- После сахране у Требињу ми је пришао господин Раде Алексић, Савин први тренер, па ми је испричао какав је Сава био у том периоду. Он је иначе, отац хероја из Требиња Срђана Алексића. Ја сам искористио прилику да му захвалим, а он ми је дао лекцију и рекао: 'мој син и данас живи захваљујући вама и свима који га помињу'. Ја се надам да ћемо ми наставити да помињемо Саву, јер је он то сигурно заслужио. Много је лепих, било је и тешких, али на крају верујем да сви који смо овде, сви веома добро знамо какав је Сава, какав је човек био и какав је траг оставио иза себе. Дошли смо до тога да будемо кумови 1989. када се женио, када се 1993. родила мала Сара, која је пресликани тата, колико смо се радовали, колико смо били везани. Сава ће живети с нама. Успомена на њега ће увек трајати. Нећемо га заборавити. Заиста бих волео сада да сви заједно једним аплаузом да се опростимо од мог кума Саве. Ја не знам да ли сам га икад ословио правим именом", завршио је Обрадовић уз аплауз који се пролио Клубом спортиста на стадиону Партизана.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)