СРПКИЊЕ ПРОТИВ ХРВАТИЦА? Објављени шешири група за женски Евробаскет

Novosti online

03. 03. 2021. у 13:30

СРПКИЊЕ ПРОТИВ ХРВАТИЦА? Објављени шешири група за женски Евробаскет

ФОТО: КСС

ФИБА је објавила шешире за предстојеће извлачење група за Европско првенство, које ће се одржати од 17. до 27. јуна ове године у Француској и Шпанији.

Одлучено је да 16 репрезентација буду распоређене у шешире на основу учника на Евробаскету од пре две године, као и резултата у квалификацијама за континентални шампионат који следи.

Изабранице Марине Маљковић смештене су у први шешир, заједно са селекцијама Шпаније, Француске и Белгије. У другом су Шведска, Русија, Словенија и Италија, у трећем Белорусија, Чешка, Црна Гора и Турска, а у последњем, четвртом шеширу: Словачка, Хрватска, Босна и Херцеговина и Грчка.

Као домаћини Евробаскета, Француска и Шпанија стекле су право да одаберу партнерску федерацију, која ће током прве фазе играти у њиховим земљама.

Францускиње су изабрале Белгију, која ће бити у једној од група у Стразбуру, али не и са домаћином, јер су обе селекције у истом шеширу. Црвена фурија је изабрала Словачку, па ће обе екипе бити у истој групи у Валенсији.

Групна фазе, као и четвртфинални мечеви биће у одиграни у Стразбуру и Валенсији. Полуфинале, дуел за треће место као и финале биће у шпанском граду. Најгора опција за Србију је да се нађе у најјачој групи, заједно са Италијанкама, Туркињама и Хрватицама.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)