НЕУТЕШАН ЗБОГ СМРТИ ДРУГА: Срђан Гојковић Гиле био на вези са Савовићем до последњих дана

Novosti online

01. 03. 2021. у 21:14

НЕУТЕШАН ЗБОГ СМРТИ ДРУГА: Срђан Гојковић Гиле био на вези са Савовићем до последњих дана

фото: фејсбук

Легендарни капитен и спортски директор Партизана Миленко Савовић изгубио је битку са корона вирусом и преминуо у 61. години, а бројне личности из кошаркашког и естрадног света опраштају се од прослављеног центра.

Познат у младости као сјајан рокер, Савовић је низ година био пријатељ са вођом Електричног оргазма Срђаном Гојковићем. Популарни Гиле је до пред сам крај живота "Светог Саве" (како су Миленка из милоште називали навијачи Партизана), остао на вези са својим пријатељем из гимназијалских дана.

- Сале је био један од мојих најближих пријатеља. Знали смо се од првог разреда гимназије. Био је врхунски спортиста, али што је још важније, био је сјајан човек - рекао је Срђан Гојковић.

фото: фејсбук

Гиле је открио да је био у контатку са Миленком готово до последњих тренутака.

- Били смо на вези до пре неколико дана. А онда је престао да одговара на поруке. Искрено, плашио сам се да би ово могао да буде исход. Али сам веровао до краја да ће бити добро. Биле су то кратке поруке које смо размењивали последњих дана. Бодрио сам га, а он ми је говорио како је уморан. Желео сам да зна да сам ту, да му пружам подршку. Нисам желео да га замарам дугим разговорима. Нажалост, догодио се овакав исход.

Савовић је у младости имао такав таленат, да је "претио" да постане један од најбољих рокера на естрадној сцени. Уместо тога, изабрао је да настави кошаркашким путем. И није погрешио.

- Памтићу га као јединог спортисту који је био врстан познавалац музике, сликарства, културе уопште! Био је вансеријска личност. Волео је рокенрол, долазио је редовно на све наше наступе, био је заиста сјајан човек. Жао ми је - истакао је Срђан Гојковић Гиле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)