КО ЋЕ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОБАСКЕТУ? Селектор Кокошков одговорио да ли ће играчи из НБА бранити част наше кошарке

Novosti online

25. 02. 2021. у 12:54

Кошаркашка репрезнтација Србије обезбедила је учешће на европском првенству након квалификационих прозора.

КО ЋЕ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОБАСКЕТУ? Селектор Кокошков одговорио да ли ће играчи из НБА бранити част наше кошарке

Игор Кокошков Фото Н. Параушић

Тим поводом селектор Србије Игор Кокошков открио је кроз шта је прошла наша репрезентација у мечевима које су је одвели на престижно такмичење старог континета као и о томе шта их чека на предстојећим квалификаицијама за Олимпијске игре.  

Селектор је у интервјуу за Спортски журнал говорио о недавно окончаним квалификацијама за Европско првенство на које су се "орлови" пласирали.

- Циљ је остварен, репрезентација је и поред таквих услова завршила прва у групи и квалификовала се за Европско првенство. Заслуге иду на адресу играча који су се врло мотивисано и професионално понашали у свим овим акцијама. Често смо мењали састав што је условљавало да смо морали да се прилагођавамо ситуацији. Нисмо имали континуитет ростера зато што много играча игра Евролигу, много играча њих није било у могућности да игра, а на крају крајева пар играча је на жалост било позитивно и нису могли да се појаве у претходна два прозора. Али, најважније је да смо план испунили - изјавио је Кокошков. 

Није било лако репрезентацијама да саставе јак тим будући да не често не могу да рачунају на најбоље играче током "прозора". Оно што занима јавност у Србији је хоће ли НБА играчи поново заиграти за Србију на предстојећим квалификацијама за Олипмпијске игре?

- Разматрамо све опције. Пратимо играче, у комуникацији смо. Не интензивној, јер они имају заиста много свакодневних обавеза и усмерени су на своје тимове. Било би преурањено да одлуке доносимо данас, јер толико ствари ће се десити до јуна. Имамо више идеја, планова и варијанти. Рачунамо на играче који су се играли у прозорима, на оне који су били на ужем и ширем списку за квалификације, као и оне који из објективних разлога нису били ту, јер играју Евролигу и НБА. Све опције су на столу, пратимо играче, не чекамо лето, јер до тада има доста посла - закључио је Кокошков за Спортски журнал. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)