ПАРТИЗАН У ПРОБЛЕМИМА! Филиповски: Неке ствари се не могу променити

Novosti online

24. 02. 2021. у 10:03

ОКОНЧАНА је репрезентативна пауза у кошарци, након које се настављају клупске активности. Партизану предстоје два везана гостовања, Задру у АБА лиги и Тренту у Еврокупу.

ПАРТИЗАН У ПРОБЛЕМИМА! Филиповски: Неке ствари се не могу променити

ФОТО: КК Партизан

Црно-бели ће право из Хрватске отићи у Италију на утакмицу која је вероватно кључна за пласман у ТОП 16 фазу.

Тренера Саша Филиповског брине здравствени билтем. Повређен је трио најискуснијих – Новице Величковић, Вилијам Мозли и Маркус Пејџ.

– Имамо доста проблема са повредама. Величковић је изврнуо зглоб, повредио се и Мозли, чекамо да видимо природу његове повреде. Истегао је бутни мишић. Надам се да није дошло до пуцања. Није могао да настави тренинг, осетио је јак бол у квадрицепсу. Пејџ има проблем са Ахиловом тетивом. Тај проблем вуче неко време. Бол је постајала све већа. Одсутан је већ седам дана. Њих тројицу практично немам, рекао је Филиповски за Спортски журнал.

Поред одсуства та три играча, Јарамаз и Дангубић су били са репрезентацијом па је било веома тешко тренирати.

– За сваки тренинг имам опције А, Б и Ц. Јер никад не знаш колико ће играча моћи да тренира. Један дан смо тренирали само са деветорицом, цео тренинг ‘четири на четири’. Повратком репрезентативаца Јарамаза и Дангубића имамо једанаесторицу и у уторак смо добро тренирали.

Он је потом објаснио које све проблеме има због не баш најбоље селекције у тиму.

– Џош Перкинс је доведен да буде бек-ап. Никад пре није играо овакве утакмице, нити у екипи која има овакве захтеве. Ни ми сами не знамо како ће он да се носи са тим притиском. И није то само до концентрације. Већ и до адаптације на игру, на захтеве тренера... Имамо и Јарамаза који је комбо, а који сада мења улогу. Па Загорца који мора да се научи на позицији "четири". Три петице које тешко прихватају да не играју. Није ту мало енергија којима треба владати. Не може ту само да се прича о концентрацији. Има ту много ствари које се и не могу променити. Треба бити флексибилан и треба извући из овога максимум. Неке ствари се не могу променити и то треба признати - завршио је Филиповски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)