ЈАСМИН РЕПЕША РАСПАЛИО ПО ЈОВАНОВИЋУ: Ко је он да преузме Цибону?!

Novosti online

06. 02. 2021. у 15:12

ЈАСМИН РЕПЕША РАСПАЛИО ПО ЈОВАНОВИЋУ: Ко је он да преузме Цибону?!

FOTO: M. Vukadinović

НИЈЕ благонаклон био Јасмин репеша према Владимиру Јовановићу

Некадашњи тренер Цибоне, Цедевите (док јој је матична држава била Хрватска), Будућности из Подгорице и многих других клубова прокоментарисао је довођење Србина на место шефа стручног штаба чувеног клуба из Загреба.

"Пратим све што говоре моје колеге, занима ме то. И мање-више са свиме што сам прочитао у изјавама мојих колега могу да се сложим. Међутим, волео бих ту да нагласим неколико ствари. Као прво, желим подвући да нико нема ништа против тога да је Србин дошао да ради у Хрватску. И раније су српски тренери долазили у Хрватску и о томе се не ради. Оно што могу рећи да је тај дечко као тренер ФМП-а играо фину кошарку с ФМП-ом, допадљиво, и то треба признати. Оно што је наш проблем јесте чињеница да не постоје критеријуми како то неко са стране долази да ради у Хрватску", рекао је Репеша у развогову за "Јутарњи лист".

Репеши сметају коментари о томе како хрватски тренери не раде добро те да су српски бољи од њих јер праве боље играче.

"Код нас постоје играчи, а неко је с тим играчима радио. Уосталом, Славен Римац је с Даријем Шарићем освојио АБА лигу, цео низ наших тренера данас ради сјајан посао широм Еуропе и на све то можемо бити поносни. Како се онда може рећи да наши тренери не раде, кад је неко те играче направио. И оно што је катастрофа јесте да овај потез Цибоне показује како не постоји респект према нашим тренерима. И то је најмање кривица тренера, а све је то због тога што наши клубови таворе на политичким или градским јаслама. Али, вратимо се, на час, на Јовановића":

"Изјава коју сам прочитао како је он у Цибони јер је направио неке играче је напросто проблематична. Пазите, ево, ја не знам који су то играчи? Знам да је из ФМП-а изашао Апић, да је ту нешто горе-доле био Ненадић, па Човић, Раданов, али нити један од тих играча не може данас да заврши у комплетној српској репрезентацији. И та изјава како је неко правио врхунске играче, а то нису радили наши тренери је увреда и понижење. Страшно ме то погодило! Не говорим ово из неког свог интереса, јер такав не постоји, ово проговара из мене чиста емоција. И то из разлога јер знам да је та Цибона дала прилику Аци Петровићу, мени и Невену Спахију кад смо били без афирмације и када смо, можемо и тако, били мање спремни за ту позицију од данашњих хрватских тренера, а причамо о Цибони која је тада била евролигаш, која је често била у осам најбољих клубова у Европи! И стога ми је жао тих млађих колега у Хрватској. Не препознаје се њихова вредност", подвукао је Репеша.

(АЛО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)