ВАШИНГТОН ПОСТ СЕ ПОКЛОНИО СРБИНУ: Никола Јокић је мајстор, овакве речи му још нико није упутио!

Novosti online

02. 02. 2021. у 20:37

ВАШИНГТОН ПОСТ СЕ ПОКЛОНИО СРБИНУ: Никола Јокић је мајстор, овакве речи му још нико није упутио!

Фото: АП

ОДАВНО су амерички медији очарани Николом Јокићем, а сада хвалоспеве стижу и од оних највећих.

Како наводи угледни Вашингтон пост, Јокић је главни кандидат у МВП трци. 

Све гласније прича се о томе, а велики корак напред направио је фантастичном партијом против Јуте када је у победи Денвера сипао 47 поена. 

Новинар Вашингтон поста Бен Голивер анализирао је кандидате за ласкаво признање, а по њима предњачи Јокић. Наводи се да ће се водити велика дискусија о томе ко ће бити МВП, а Јокићева предност су разноликост у игри, улога у тиму, утицај, статистика и тимски успех. 

У очима угледног листа ово је Никола Јокић: 

Статистика показује колико је Јокић доминантан играч. До сада је обарао многе рекорде, а трипл-даблови му иду као од шале!

"Јокић бележи 26,8 поена, има 11,8 скокова и 8,6 асистенција по утакмици. Могао би да прескочи и рекорд Вилта Чемберлејна по асистенцијама по утакмици, када се гледају центри. И док делује другачије јер је тако крупан и неконвенцијално грађен, Јокић оркестрира, експлоатише "мис мечеве" и чита одбрану тако ефективно попут Леброна Џејмса или Криса Пола док је био на врхунцу", истиче Вашингтон пост.

Сомборац у протеклој недељи има просек 30,8 поена, уз 10,8 скокова уз проценат шута 62 посто. 

"Његова највећа слабост у јурњави за титулу МВП-а НБА лиге је то што се он не замара са тим стварима везаним за индивидуални учинак, иако су он и Џоел Ембид на путу да добију прве гласове за 1. место још од Двајта Хауарда 2011. године, када се гледају центри".

Поред њих двојице, Леброн Џејмс, Кевин Дурант, Кавај Ленард, Пол Џорд и Јанис Адетокумбо требало би да буду међу кандидатима", завршава Вашингтон пост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)