ПОВРАТАК ВУЈОШЕВИЋА? Председник црно-белих најавио повратак Дулетовој филозофији (ВИДЕО)

Novosti online

30. 01. 2021. у 11:31

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић био је гост у емисији портала Спутњик “Миљанов корнер” у коме је отворено говорио о бројним темама.

ПОВРАТАК ВУЈОШЕВИЋА? Председник црно-белих најавио повратак Дулетовој филозофији (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Кошаркашки клуб Партизан ће у наредну сезону ући са другачијом филозофијом, најављује председник црно-белих. 

"Од следеће сезоне правимо тотално другачију стратегију. Ова сезона је последица прошле. Још полажемо наде и у ову. Од следеће ћемо другачије. Нећемо да се такмичимо са екипама које имају неограничене буџете. Вратићемо се нашим вредностима. Променићемо концепт. Тарлаћ, Радовановић, Јовановић… Они су надошли и имаће шансу следеће сезоне. Нећемо да будемо као мачка која јури свој реп. Изаћи ћемо још јачи из овога", тврди Мијаиловић.

Одлуком тренера црно-бели су се растали са Немањом Гордићем и Кодијем Милер-Мекентајером. 

ФОТО: Д. С.

"Спортски сектор није успео да доведе на време играче. Секли смо уговор играчима за које се мисли да су реметилачки фактор, а нисмо довели појачања. Пре свега одлука да оду Гордић и Мекинтајер је одлука тренера и спортског сектора. Нисам ја донео ту одлуку. Управа тада није ограничавала спортски сектор да доведу замену. Нисмо рекли да немамо новац. Него људи нису успели да нађу. Видећемо на крају сезоне. Свако ће платити цену. Није то ни битно, него ко ће решавати те проблеме".

Упитан је био и да ли је Партизан размишљао о ангажовању Дејана Милојевића или можда повратку Душка Вујошевића или Жељка Обрадовића. 

"Не можете све легенде да спакујете у клуб. Разговарали смо са Милојевићем претходних година. Честитамо му на послу. Није то тако једноставно – објаснио је Мијаиловић, а потом се осврнуо на повратак две тренерске иконе црно-белих: – Вујошевићу се дуговало око 400.000, сада му се дугује можда 70.000 или 80.000 евра. Био је увек коректан. Да ли ће се неко од њих вратити. Увек можемо о томе да причамо. Чујем се са тим људима. И са Обрадовићем, Вујошевићем, Кићановићем, Бодирогом. Да ли ће се некада вратили? Увек постоји могућност. Они су више Партизан него ја".

Фото: ЕПА

Оштар је био председник Партизана о појединим поразима у АБА лиги.

"За те утакмице нема оправдања па и да нисмо имали тренера. Неки играчи су кажњени, неки ће бити кажњени. Наш један играч у ростеру има већу бруто плату од целог ростера једне од тих екипа. То је срамота. Знам да су видели себе у Евролиги пре короне, али платили смо и ми цену. Морамо да будемо бољи".

И поред свих проблема први човек тима из Хумске послао је оптимистичну поруку.

– У овим тренуцима, апсолутно је тешко свим навијачима Партизана. Навикли смо на лепше дане, на боље резултате. Не можемо да променимо превише, шта год чинили. Доста више радимо него прошле сезоне. Нисам сигуран да ово можемо и назвати сезоном. Свако гледа да преживи. Да дођу нормалнија времена. Ипак, навијачи не треба да брину за будућност – закључио је Мијаиловић.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)