АМЕРИКАНЦИ КРЕЋУ СА ПРИПРЕМАМА: За Олимпијске игре Грег Попович позвао 60 играча

Novosti online

23. 01. 2021. у 22:34

АМЕРИКАНЦИ КРЕЋУ СА ПРИПРЕМАМА: За Олимпијске игре Грег Попович позвао 60 играча

Фото: ЕПА

ПОЗВАНО је око 60 играча који су изразили интересовање, укључујуц́и сва велика НБА имена

Репрезентација Америке обрукала се на прошлом Светском првенству освојивши шесту позицију, а на селектору Грегу Поповичу је покушај искупљења. 

Почео је процес избора играча за кошаркашки тим Сједињених Америчких Држава за Олимпијске игре које су програму овог лета у Токију.

Позвано је око 60 играча који су изразили интересовање, укључујуц́и сва велика НБА имена, извештава Адриан Војнаровски из ЕСПН-а. Бем Адебајо из Мајамија и Кристијан Вуд из Хјустона су међу играчима укљученим у почетни фонд играча.

Као што је прегледао главни тренер, сукобљени распореди могу спречити играче који се пласирају у НБА финале 2021. године да заиста буду део коначног списка пошто би 7. утакмица финала могла бити на програму 22. јула, а церемонија отварања у Токију планирана је за следец́и дан.

Сједињене Државе су се поред Аргентине, Аустралије, Француске, Ирана, Јапана, Нигерије и Шпаније квалификовале за сада на кошаркашки турнир, док ц́е преостала четири места бити позната после победницима олимпијских квалификационих турнира, а један од њих биће одржан у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)