РАЗЛАЗ ПАРТИЗАНА И МЕКИНТАЈЕРА: Американац иде у Панатинаикос

Г. К.

22. 01. 2021. у 20:34

РАЗЛАЗ ПАРТИЗАНА И МЕКИНТАЈЕРА: Американац иде у Панатинаикос

Коди Милер Мекинтајер Фото: Еврокуп

ПУТЕВИ Партизана и Кодија Милера Мекинтајера се, изгледа, раздвајају у два правца, па ће свако кренути својом путањом, пошто се црно-бели налазе пред раскидом уговора са америчким плејмејкером који, очигледно, играма није задовољио.

Мекинтајер се неће наћи у протоколу сутрашњег меча 16. кола АБА лиге, у којем од 19.00 "парни ваљак" дочекује ФМП. Клуб и играч се налазе пред договором, према којем би обе стране из уговора изашле што "безболније". Наводно, тренер Панатинаикоса Одет Каташ је "загризао" да доведе Америкканца у Атину.

Одлазак Мекинтајера, такође, за собом повлачи и низ других питања, као што је евентуално ново име на позицији организатора игре, с обзиром на то да ће тренер Саша Филиповски на располагању имати само Џоша Перкинса, као оригиналну "јединицу", али том задатку, по потреби, може да одговори и Огњен Јарамаз.

Из клуба, тачније од спортског директора Николе Лончара, у претходном периоду се могло чути да клуб неће по сваки цену доводити нова појачања (превасходно се то мислило на довођење крилног центра), али и да су финансијска средства за то осигурана. Сада велико питање стоји да ли су се (не)очекиваним одласком Мекинтајера ствари по том питању промениле или ће Филиповски "из замрзивача" извадити свог земљака Алексеја Николића, који већ тренира са црно-белима, покушавајући да уђе у такмичарску форму после опоравка од велике повреде коју је доживео прошле сезоне. Такође, поставља се и питање разумности довођења новог играча у тренутку када је сезона за Партизан (барем онај важнији део) практично пред завршетком. Можда је управо ово период када би "ваљак" требало да се фокусира на "појачања" из свог омладинског погона, што је, такође, Лончар у неколико наврата спомињао.

Питања је много, времена све мање, као и могућности да се ова година преокрене набоље у резултатском смислу за све партизановце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)