ДОМИНИРАЈУ У АБА ЛИГИ, ГАЈЕ АМБИЦИЈЕ И У ЕВРОКУПУ: Морнар зрео за велика дела

Г. КЕЛИЋ

19. 01. 2021. у 20:29

ДОМИНИРАЈУ У АБА ЛИГИ, ГАЈЕ АМБИЦИЈЕ И У ЕВРОКУПУ: Морнар зрео за велика дела

Фото: Nebojsa Parausic

АПЕТИТИ су добрано порасли за кошаркаше Морнара из Бара, што јасно показује и тренутна водећа позиција у регионалној АБА лиги, као и историјски пласман у другу фазу Еврокупа, у којем се данас (19.00), у другом колу, састају са шпанском Андором, након што су прошле седмице у гостима савладали још једну екипу са Пиринеја, Гран Канарију.

Тим у којем су апсолутни алфа и омега браћа Павићевић, Ђорђије као председник и Михаило као тренер, успели су да занемаре чињеницу што се свет рве са вирусом корона и упркос економској кризи, створе респектабилан тим који прети да помрси рачуне најјачима.

- Увек кажем оно што мислим, па ћу тако и сада. Нападамо прво место у АБА лиги и урадићемо све да то остваримо. У Еврокупу ћемо гледати да одемо што даље, нећемо се задовољити само пласманом у Топ 16. Ово је најјача екипа коју смо имали. Она је дело нашег архитекте, мог брата Ђорђа.

- Имам групу изузетно талентованих играча са којом увек могу да извучем новог кеца из рукава. Имамо квалитет да свакоме изађемо на црту, не плашимо се апсолутно ниједне екипе. Дошао је тренутак да покушамо да направимо што бољи резултат - рекао је Михаило Павићевић и тако само додатно потврдио велике амбиције екипе са црногорског приморја.

Те амбиције би могле да добију јаку потпору уколико се вечерас оствари евентуални позитиван исход против Андоре у хали "Тополица" и тако потврди брејк из првог кола у којем је у гостима оружје положила Гран Канарија (102:100).

Тако нешто није тешко изводљиво, пошто екипа Андоре у најмању руку не блиста ове сезоне, у којој је пласман у други круг европског такмичења остварила као четврта из групе Ц, са само три победе, док тренутно у шпанском првенству држи 11. позицију.

ТОП 16 ЕВРОКУПА

ГРУПА Е, 2. коло: Монако - Уникаха (синоћ). Данас: Хувентуд - Нантер 20.45. ТАБЕЛА: Монако 1-0, Хувентуд 1-0, 3. Уникаха 0-1, Нантер 0-1.

ГРУПА Г, 2. коло: Цедевита О. - Будућност (синоћ). Данас: Бург - Виртус 18.45. ТАБЕЛА: Будућност 1-0, Витрус 1-0, Цедевита 0. 0-1, Бург 0-1.
ГРУПА Х, 2. коло, данас: Уникс - Г. Канарија 17.00, Морнар - Андора 19.00. ТАБЕЛА: Уникс 1-0, 2. Морнар 1-0, Г. Канарија 0-1, Андора 0-1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)