БРУКЛИН У БОРБИ ЗА ПРСТЕН: Казнена експедиција

Г. КЕЛИЋ

19. 01. 2021. у 17:51

МЕГА спектакл су у својој режији изрежирали кошаркаши Бруклина и Милвокија у којем су победу однели ови први резултатом 125:123 након неизвесне завршнице, коју је одмрсио Кевин Дурент тројком, тридесетак секунди пре краја.

БРУКЛИН У БОРБИ ЗА ПРСТЕН: Казнена експедиција

Tanjug/AP

Изузетно уверљиво и моћно делују Нетси од доласка Џејмса Хардена који је оповргнуо многе критичаре који су мислили да ће његова сарадња са Дурентом бити неизводљива.

Колико се добро двојица суперстарова слажу на терену најбоље показује статистика која каже да су укупно постигли 64 поена. Харден је после забележеног трипл-дабла на свом дебију, тријумф над Баксима улепшао са 34 поена, 12 асистенција и шест скокова, док је Дурент меч завршио са 30 поена, девет ухваћених лопти и шест додавања на свом конту, па су тако њих двојица постали први дуо у историји лиге који је прва два заједничка меча завршавао са 30+ поена.

Харден је навео њихову зрелост као кључ одличне синергије на паркету.

- Били смо млади у Оклахоми - рекао је популарни "Брада", који је играо са Дурентом у Тандерима од 2009. до 2012. - Сада смо одрасли мушкарци и знамо шта желимо. Сада боље разумемо игру, нисмо само неки клинци који трчкарају и закуцавају по цео дан. Знам добро ко је Кевин Дурент. Један од најбољих играча који су икада додирнуо лопту.

Дурент је додао да није изненађен што су он и Харден брзо "кликнули" на терену.

- Обојица смо прошли велики пут у овој лиги. Много тога смо искусили и да то сада спојимо са оним што смо научили током овог времена и да покушамо да играмо одличну кошарку. Мислим да је то прилично непроцењиво за нас - истакао је Дурент.

Када се на овај убојити дуо дода и надоградња у виду Кајрија Ирвинга, који тренутно решава неке проблеме који нису кошаркашке природе, тешко да ће постојати неки тим који ће моћи да им стане на пут.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)