ЛОНЧАР ОПТИМИСТА: Партизан поседују квалитет за много веће резултате

Новости онлине

12. 01. 2021. у 14:23

АКТИВНИ смо на тржишту, довели смо појачање на позицији један, а у овом тренутку смо одлучили да не доводимо по сваку цену играча на позицији четири", изјавио је спортски директор КК Партизан Никола Лончар.

ЛОНЧАР ОПТИМИСТА: Партизан поседују квалитет за много веће резултате

ФОТО: Небојша Параушић

"КК Партизан верује у тим, стручни штаб и остварење циљева како у текућој сезони, тако и у годинама које следе. У текућој сезони, шансе за пласман у плеј-оф АБА лиге нису изгубљене и Партизан има обавезу да се за плеј-оф бори и избори. На другом фронту, у среду почињемо Топ 16 фазу Еврокупа, са амбицијом да прођемо у четвртфинале континенталног такмичења", рекао је Лончар у саопштењу обављеном на клупском сајту.

Како је навео, стручни штаб и он као спортски директор, активно прате стање на тржишту са жељом да постојећи тим, који у великој мери има континуитет играња заједно, додатно појача.

"Након одлазака Анголе, Гордића и Стефана Јанковића, појачали смо састав на позицији један доласком Перкинса, док је у овом тренутку донета одлука да се тим не појачава играчем који покрива позицију четири. Жеља спортског сектора није да се играч доводи по сваку цену како би попунио број, већ искључиво уколико може да постојећи тим унапреди и донесе му оно што у овом тренутку нема".

Због тога, остављамо могућност да се у наставку сезоне ипак појачамо, уколико се на тржишту појави адекватан играч, каже Лончар.

"Уколико то не буде случај, размотрићемо могућност да новац уложимо у неке млађе играче који би кроз неколико сезона могли да постану носиоци игре Партизана. Средства за довођење још једног играча су обезбеђена од стране управе клуба, док се обавезе према постојећем саставу измирују благовремено", истако је спортски директор црно-белих.

"Играчи који чине тим Партизана поседују квалитет за много веће резултате од тренутних и уверени смо да ће их уз максимално ангажовање и посвећеност својим обавезама остварити. Налазимо се у деликатном тренутку, али чврсто верујемо у свој избор и позитивне резултате у утакмицама које следе", закључио је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)