ОГЛАСИЛА СЕ ОКЛАХОМА: Алексеј Покушевски задобио потрес мозга! Талентовани кошаркаш ударио главом о нечије колено!

Novosti online

03. 01. 2021. у 21:26 >> 21:32

АЛЕКСЕЈ Покушевски је са великим надањима ушао у дебитантску НБА сезону, и то као најмлађи драфтовани играч, али је доживео велики пех на самом старту шампионата.

ОГЛАСИЛА СЕ ОКЛАХОМА: Алексеј Покушевски задобио потрес мозга! Талентовани кошаркаш ударио главом о нечије колено!

Фото: АП

Како је саопштио његов клуб, Оклахома сити Тандер, он је на тренингу доживео потрес мозга.

У саопштењу тим поводом се наводи следеће:

"Наш кошаркаш Алексеј Покушевски је доживео потрес мозга током тренинга одржаног у преподневним сатима у недељу и због тога је покренут НБА протокол за такве ситуације.

Према том протоклу, Покушевски ће моћи да се врати такмичарским обавезама тек када прође кроз тачно одређене нивое медицинских провера, а тек потом ће му бити дозвољено да поново обавља кошаркашке активности.

Не постоје унапред одређене временске одреднице када ће се тај протокол у његовом случају окончати, јер сваки играч се опоравља на себи својствен начин и време опоравка због тога варира".

Како је саопштио његов тренер, Марк Дејгнолт, пех на тренингу се десио када је Покушевски несрећним сплетом околности ударио главом у колено (неименованог) саиграча.

"Била је то једна 'жива' вежба (игра 5 на 5), а он је просто пао на нечије колено и прилично се ударио. Ипак, добро се држи и доброг је расположења", рекао је стратег Тандера.

Алексеј Покушевски који је недавно, 26. децембра, напунио 19 година, од старта дебитантске сезоне просечно је давао поен по одиграном мечу, уз 3,8 скокова по наступу и 1,4 асистенције.

(БЛИЦ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)