ФИЛИПОВСКИ - ПРВИ ВЕГАН НА КЛУПИ ПАРТИЗАНА: Стјепан Бобек ми је као малом буцку шутирао лопту!

Novosti online

01. 01. 2021. у 09:32

ТРЕНЕР Партизана Саша Филиповски у сваком погледу одступа од шаблона кошаркашког тренера који су радили на овим просторима.

ФИЛИПОВСКИ - ПРВИ ВЕГАН НА КЛУПИ ПАРТИЗАНА: Стјепан Бобек ми је као малом буцку шутирао лопту!

ФОТО: КК Партизан

На клупи је доста смиренији од својих претходника, а уједно Филиповски је први веган на клупи Партизана. Како је променио начин исхране и живота, као и како је "дете фудбала" постао кошаркашки тренер открио је у разговору за Курир. 

Тренер Партизана је дуго био вегетаријанац, али је и то кориговао, те је постао веган. 

"Био сам 12 година вегетаријанац, а две године сам веган. Али није поента у томе, у опредељивању, јер није ни сва веганска исхрана здрава. Посебно ако једете преко мере, што се мени тренутно дешава. Посебно пице, тестенине, прерађевине, рафинирана уља... То сигурно није здраво. Али ја још учим. Патио сам у животу, селио се, заљубљивао, одљубљивао, имам иза себе и развод брака, губио сам драге људе... И кад човек пати, тежи да се добро осећа, тако да патња није непријатељ, већ ти даје шансу. Тако да сам ту тражио пут како да будем срећан и смирен, да имам више енергије, а мање стреса. Ту сам почео и са исхраном и променом сам почео много боље да се осећам, да боље спавам, да се брже регенеришем".

Као малишан био је доста ближи фудбалу, а за то заслуге иду његовом оцу који је бранио гол Вардара. 

"Јесте, заљубио сам се на трави, а завршио сам у хали. Уживао сам на тренинзима на које ме водио отац, у пажњи играча. Тако је и велики Стјепан Бобек често био са мном, шутирао ми је лопту да бих ја, буцко, мало више трчао. Ту сам заволео спорт, јесте да је тада то био фудбал, али била је лопта. Од те траве остала је љубав према природи", истакао је Филиповски.

Ипак, кошарка је на крају победила. 

"Почео сам да тренирам кошарку у Олимпији као пионир, али сам брзо прешао у Јежице, тада познату школу кошарке. Били смо јако добра група, иако нико од нас није постао врхунски играч, добили смо вредности, дисциплину, заједништво. Није ни чудо што је генерација 1974. освојила све што смо могли освојити, од млађих пионира до омладинаца", рекао је Филиповски за Курир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)