СРБИЈА ЋЕ НАВИЈАТИ ПРОТИВ НАШИХ У НБА: Договор ФИБА и НБА уперен против српских кошаркаша

Novosti online

22. 12. 2020. у 20:18 >> 20:22

КАЛЕНДАР НБА лиге за следећу сезону усклађен је са кошаркашким турниром на Олимпијским играма, али не и са квалификационим турнирима, који ће се поклопити са доигравањем у најјачој лиги на свету.

СРБИЈА ЋЕ НАВИЈАТИ ПРОТИВ НАШИХ У НБА: Договор ФИБА и НБА уперен против српских кошаркаша

ФОТО: АП

То би могло да значи да српски играчи попут Николе јокића и бобана Марјановића неће моћи да учествују на квалификационм турниру који организује наша земља.

- Наша регуларна сезона се завршава у мају, па ће за скоро половину тимова до тада бити готова сезона. Њихови играчи ће моћи да играју у квалификацијама. Биће неких играча који ће бити са НБА тимовима током квалификација - рекао је Тејтум.

Неких ће бити, али неких готово сигурно неће, а један од њих је и Никола Јокић чији Денвер ће готово сигурно далеко догурати у доигравању.

Тејтум је истакао да је било разговора са генералним секретаром ФИБА Андреасом Загклисом како би се омогућило да највеће звезде наступе на Олимпијским играма.

- Андреас и ја разговарамо на недељном нивоу већ осам или девет месеци откако је почела пандемија вируса корона. У врло смо блиском контакту, причали смо са Међународним олимпијским комитетом такође. Наша сезона се завршава пре Олимпијских игара, а ФИБА је заправо померила квалификационе турнире у сарадњи са МОК-ом како би дошло до договора са нама и како би играчи из НБА могли ту да учествују - рекао је Тејтум.

НБА плеј-оф почиње 22. маја, а квалификације за Олимпијске игре почињу 29. јуна. То би могло да значи да ће играчи чији тимови оду далеко у плеј-офу пропустити квалификације. Осим Николе Јокића и тимови Богдана Богдановића, Бобана Марјановића и Немање Бјелице циљају на плеј-оф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)