НИЈЕ ДАЛЕКО НИ ДРУГО МЕСТО Партизан обезбедо пласман у топ 16 Еврокупа трећу годину заредом

Г. К.

11. 12. 2020. у 08:33

КОШАРКАШИ Партизана су победом над турским Бахчешехиром и званично букирали своје место међу 16 најбољих екипа Еврокупа, трећу сезону заредом.

НИЈЕ ДАЛЕКО НИ ДРУГО МЕСТО Партизан обезбедо пласман у топ 16 Еврокупа трећу годину заредом

Мекинтајер је убацио 17 поена Турцима Фото КК Партизан

Позиција четири је загарантована, међутим пред изабраницима Саше Филиповског су још две утакмице до окончања групне фазе (гостовања Бургу 15. и Венецији 29. децембра), после којих српски представник, по неким сценаријима, може да заузме и другу позицију на табели.

Ситуација је таква да црно-бели имају идентичан однос победа и пораза као и Бург, а победу мање од Уникса (уз утакмицу мање). Уколико би победили у оба предстојећа дуела, а Хувентуд на свом паркету савладао Уникс, Београђани би осигурали друго место. Исто тако, постоји могућност да Хувентуд изгуби оба своја меча, а Партизан тријумфује и онда би шпански представник са Бургом био на 6-4, док би црно-бели имали као и Уникс 7-3 (руски тим би био први због бољег међусобног количника).

Српски тим се на трећу позицију може квалификовати уколико победи у оба дуела, а Уникс буде бољи од Хувентуда. О евентуалним ривалима у наредној рунди такмичења је још увек рано говорити с обзиром на то да је расплет у другим групама такође неодређен.

Као што се може закључити, постоји доста калкулација и не зависи све од Партизана. Међутим, у овој по много чему чудноватој и мучној сезони оно најважније је остварено и због тога се заслужује тапшање по леђима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)