НОВОСТИ САЗНАЈУ ОСУЂЕН КУЗМИЋ: Ево какву је казну добио Звездин кошаркаш

Новости онлине

04. 12. 2020. у 21:40

НОВОСТИ САЗНАЈУ ОСУЂЕН КУЗМИЋ: Ево какву је казну добио Звездин кошаркаш

novsti arhiva

КОШАРКАШ Црвене звезде Огњен Кузмић (30) правоснажно је осуђен на новчану казну од 9.000 конвертибилних марака (4.600 евра), јер је у пијаном стању изазвао саобраћајну несрећу у којој су, осим њега, тешко повређене још три особе, ексклузивно сазнају "Новости".

Изречена му је и забрана управљања возилом "Б" категорије у трајању од годину дана.

Пресуду је изрекао Основни суд у Бањалуци након што је прихватио споразум о признању кривице, који је Кузмић склопио са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци. У суду наводе да је Кузмић признао да се није придржавао саобраћајних прописа јер је у тренутку несреће возио у стању тешког пијанства са 2,27 промила алкохола у крви. Возио је неприлагођеном брзином од 125 km/h, на месту где је ограничење 60 km/h, а коловоз је био влажан. У кривини је прешао преко пуне линије, половином аутомобила прешао у леву траку и ударио у БМВ.

Несрећа се догодила 14. јула 2019. у Рамићима код Бањалуке, када је Кузмић "порше кајеном" ударио у БМВ у којем су били познати приједорски боксер Дражан Јањанин и његов кум Марко Миљатовић. Од силине удара БМВ се преврнуо и завршио на крову, док је "кајен" излетео са пута и превртао се по ливади дуже од 100 метара. Кузмић је у несрећи тешко повређен, као и његов сувозач Богдан Илић. Обојица су била у коми, али су срећом преживели. Јањанин и Миљатовић су такође задобили тешке повреде, али нису били животно угрожени.

Кузмићев опоравак је трајао више од три месеца, након чега се вратио на терен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)