БОГДАНОВИЋ КАО ЗВЕЗДА ТВ САПУНИЦЕ: Амерички медији свакодневно пласирају "проверене" информације о новом тиму нашег бека

В. П.

22. 11. 2020. у 20:24 >> 20:36

БОГДАНОВИЋ КАО ЗВЕЗДА ТВ САПУНИЦЕ: Амерички медији свакодневно пласирају проверене информације о новом тиму нашег бека

ФОТО: архива Вечерњих новости

ПРИЧА о новом НБА тиму Богдана Богдановића постаје идеалан сценарио за америчку телевизијску сапуницу.

 Од тренутка када је пропао "дил" Сакрамента и Милвокија, медији на дневној бази пласирају неколико "проверених" информација где ће српски 28-годишњи бек наставити каријеру.

Извесно је само да неће у тиму Милвоки Бакса, који су отпустили Ерсана Иљасову након што је лига прогласила неважећим њихов преурањени договор са Кингсима. Наиме, ове две франшизе су пре почетка рока за трансфере играча преговарале о "трејду", што је недозвољено и кажњиво по НБА прописима.

Потом је кренула лавина инсајдерских информација... По једној од њих, Богдановић је тренутно најближи преласку у Атланту, један од ретких тимова са довољно слободног простора у буџету да испуни финансијски захтев нашег репрезентативца - 72 милиона долара за четворогодишњи уговор. Хокси су у међувремену довели плејмејкерску подршку својој младој звезди Треју Јангу. Из Лос Анђелес Лејкерса је стигао искусни Ражон Рондо, из Чикаго Булса дефанзивно оријентисани Крис Дан. Амерички "Атлетик" преноси да је план Атланте да бековску линију комплетира Богдановићем и да је спремна да плати тражени износ.

Међу заинтересованима се помињу и Лејкерси, који немају довољно слободног новца за Богдана, али имају шта да понуде Сакраменту у потенцијалном "трејду". Сада актуелни НБА шампион је и прошле сезоне кокетирао са шутером Кингса, али је све остало само на томе.

Останак Кентавијуса Колдвел-Поупа у "граду анђела" полако хлади причу о доласку Богдановића, али се зато загревају гласине да би Индијана желела да види у свом "ростеру" српску хаубицу. Пејсерсима се изјаловила намера да ангажују дојучерашњег играча Бостона Гордона Хејворда, који је потписао уговор са Шарлотом, а као алтернативу виде ограничено слободног агента Кингса. Индијана је наводно заинтересована да дође до Богдана путем "трејда", што значи да би потписао уговор са Сакраментом и потом био размењен за једног или више играча Пејсерса.

КОНЧАР МЕЂУ "ГРИЗЛИЈИМА"

БЕК српских корена Џон Кончар (24) потписао је четворогодишњи уговор са Мемфисом вредан девет милиона долара. Момак чији је деда са очеве стране дошао у САД са Балкана, изборио се за место међу "гризлијима" за које је прошле сезоне одиграо 19 мечева на такозвани "двосмерни уговор" за 80.000 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)