САШО НИЖЕ РЕЦКЕ: Словенац још не зна за пораз на клупи Партизана

Г. К.

20. 11. 2020. у 20:30

САШО НИЖЕ РЕЦКЕ: Словенац још не зна за пораз на клупи Партизана

Фото: Н.Параушић

ЗАВРШИО је "парни ваљак" овонедељни дупли програм у Еврокупу са максималним учинком, две победе против два квалитетна противника код куће (Уникс и Хувентуд), за укупно четврти тријумф из четири меча које је водио нови шеф стручног штаба Сашо Филиповски.

Није само то за похвалу, већ и партије целокупног тима, као и појединих играча. Из зимског сна се пробудила главна "хаубица", Маркус Пејџ од чијег шута су црно-бели много добили прошле сезоне и играч који би са правом, уз Огњена Јарамаза, требало да узмима највише лопти по мечу.

Филиповски је жицу пронашао и Дангубићу, који доказује да може да игра у континуитету и даје допринос са обе стране паркета. Уз повратак Мозлија, добило се додатно "месо" у рекету, а споразумним раскидом сарадње са Анголом и решавање кадра на који се не рачуна више.

Далеко од тога да Партизан приказује задивљујуће партије од којих застаје дах, али и лаику је јасно да су ствари боље него на почетку сезоне. Успео је словеначки стручњак да консолидује екипу, врати јој изгубљено самопоуздање и, што је можда и најважније, сваком играчу пронађе улогу у тиму.

Делује да свако добро зна шта му је посао, како напред тако и позади. Значајнију минутажу добија и млади Урош Трифуновић, чијем потенцијалу би требало дати крила, а уз то и Рашон Томас почиње да игра резонски. Тамнопути крилни центар спада у групу играча расположења од чијих перформанси много зависи на коју ће ногу тој јутра устати. Због тога и не чуди зашто га је прошле сезоне Андреа Тринкијери селективно користио. Можда би тај рецепт требало и Филиповски да примени.

Оно што нипошто не ваља јесу велики падови у игри и испуштање двоцифрене предности, који се понављају. Више од десет поена предности је изгубљено и против нејаке Цибоне, а и против незгодног Хувентуда и то је дефинитивно нешто на чему би требало порадити. Рутински привести утакмицу крају и дотући противника док је "на конопцима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)