ШЋЕПАНОВИЋ О ВРЕМЕНУ У ПАРТИЗАНУ: Тренер је увек крив, али нешто је и до играча!

Novosti online

15. 11. 2020. у 12:06 >> 12:11

Владо Шћепановић се после напуштања места тренера Партизана огласио први пут и испричао своју верзију виђења рада у том клубу.

ШЋЕПАНОВИЋ О ВРЕМЕНУ У ПАРТИЗАНУ: Тренер је увек крив, али нешто је и до играча!

ФОТО: Архива ВН

Шћепановић је у интервјуу за "Моззартспорт" говорио о привржености клубу и осврнуо се на резултате и на јачину тима. 

"Партизан је моја друга кућа и не пада ми на памет да кажем икада било коју ружну реч о клубу. Али, замена теза је да је садашња екипа боља од прошле, што сам и рекао у старту. Уз то, нисмо тренирали шест месеци, били смо без подршке навијача, а сви знамо да они чине тим бар 30 одсто бољим, па је на видело долазио индивидуални квалитет играча", почео је Шћепановић.

Недостајало је више времена сматра млади тренер. 

"Али и то смо полако постављали на место. Треба време, да играчи схвате да је, уз тренерову кривицу за пораз, јер је тренер увек крив, нешто и до њих када у завршници са Хувентудом промаше пет отворених шутева, или зицер, када беспотребно направе фаул на центру", рекао је Шћепановић. 

Сусрет у Бадалони, као и пораз против Будућности упалили су тренерску вртешку на клупи Партизана. 

"Бероватно би било другачије да смо та два меча добили. Али, не заборавите да се наша свака победа омаловажавала, а сваки пораз представљан као катастрофа. Је л’ стварно неко мислио да је реално да после само четири припремне утакмице вежемо десет победа? Па, против Будућности, коју смо једва добили прошле године пред пуним трибинама, имали смо четири пута ‘добијен меч’, док смо без најбољег нападача и дефанзивног играча убедљиво победили Цедевиту која нас је прошле сезоне понизила у Љубљани и изгубила у последњој секунди у Београду, истиче Шћепановић. 

Доскорашњи тренер прокоментарисао је на кратко и атмосферу у медијима која се ствара око Партизана. 

"Погледајте, без трунке жеље да омаловажим Сашу Филиповског, чији рад изузетно ценим, успех против Цедевите је у медијима окарактерисан тек као победа, а Задар је "разбијен"… Зашто? - пита се Шћепановић.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)