МИРОСЛАВ МУТА НИКОЛИЋ БЛИСТА ОД ЗАДОВОЉСТВА: Новосађани су жељни кошарке

С. БАЈИЋ

01. 11. 2020. у 08:58

ШЕСТ победа заредом, на старту КЛС, потврда су високих амбиција кошаркаша Војводине, намерених да у што краћем року стигну до АБА лиге.

МИРОСЛАВ МУТА НИКОЛИЋ БЛИСТА ОД ЗАДОВОЉСТВА: Новосађани су жељни кошарке

ФОТО: Н. Параушић

Амбиције истиче Мирослав Мута Николић, стратег тима са "Спенса" и наглашава да његови изабраници, искључиво домаћи играчи, Новосађани и из околних војвођанских места, нису случајно на челу табеле.

- Биће још победа, али мора да се зна да у нашој лиги свако сваког може да надигра - каже Николић.

- Ми, свакако, идемо на врх, јер Нови Сад, град гладан кошарке, то заслужује. Момци су сјајни. На тренингу, који је јачи од утакмице, све пуца од енергије а циљ је да млади напредују уз неколицину искуснијих. Моја жеља је да са нашом децом уз подршку њихових комшија са трибина, направим успех.

Знан као стваралац, најстарији тренер у српској кошарци са изузетном спортском биографијом, имаће времена у наредне четири године, колико ће водити Новосађане.

- Тај циклус ме интересује у оквиру развоја клуба и рада са децом, али циљ је да што пре развијемо нашу причу. Зато сам вратио из околних земаља одабране играче за добру целину и тврдим да тренутно у Војводини има неколико играча који би могли да играју у Звезди и Партизану. Овде увек кључа од талената, оних врхунских, од Бодироге, Ребраче, Гуровића, Тарлаћа па ево до Јокића. Огроман број, који је требало да досегне те висине, пропадао је у лигама околних земаља.

СВИ НАС ПОДРЖАВАЈУ

- ИМАМО сјајну Управу, саткану од људи који воле кошарку и имају амбицију - каже Николић.- На челу је Богдан Кузмановић са којим је пао договор да нема ни помисли о таворењу. Подржавају нас и градске структуре. Све иде на време, услови су одлични , а зову ме многи, да дођу да играју у Војводини. Да је другачије, не бих се прихватио посла.

Као један од разлога томе, Николић наводи велики број странаца присутних у нашој лиги.

- Нервира ме то, много. Толико да бих ограничио. Звезда и Партизан су на међународној сцени, па су им потребни. Али у нашој лиги, зашто? Па где да играју наша деца? Где да се формирају? Зар је боље да се губе у иностранству када у рођеној земљи немају места за развој - пита се Николић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)