ШЋЕПА ПРЕД СМЕНОМ: Познат први пик за клупу црно-белих

Г. Келић

29. 10. 2020. у 21:31

ШЋЕПА ПРЕД СМЕНОМ: Познат први пик за клупу црно-белих

ФОТО: Архива ВН

ИЗГЛЕДА да је вода дошла до грла и прети да удави Партизан, уколико се неке промене не догоде у скоријем периоду.

Француски Бург је црно-белима нанео један од најтежих и, пре свега, најнеугоднијих пораза (89:76) у неколико последњих сезона због чега се аларм упалио у табору некадашњег европског првака.

По изјавама које је и сам председник клуба Остоја Мијаиловић изнео после тешког пораза, није потребно бити видовит и схватити да је Владо Шћепановић пред сменом.

- Знам да је сада главна тема свима тренер. Треба и њега разумети, не спорим да је ушао са великом жељом да Партизан буде најбољи. Међутим, Партизанова јавност од нас очекује више од овога, да не правимо компромисе било које врсте већ да се боримо да најтрофејнији српски клуб буде први - рекао је Мијаиловић.

Правила у спортском свету су и више него јасна и окрутна. Када кола иду низбрдо, тренер је увек главни кривац. Када се освајају трофеји, највеће заслуге иду играчима. Нема сумње да Шћепановић заслужује критику, међутим, од ње нису амнестирани ни играчи.

- Сви мислимо да смо бољи него што јесмо. Ова утакмица је играчима показала да нису толико квалитетни ако не одиграју срцем и енергијом. Играчи то нису имали. Ми ниједну утакмицу не можемо да победимо уколико сви не дају све од себе. Волео бих да њих питате шта они мисле о свему овоме - рекао је Шћепановић након утакмице, јасно алудирајући да је одговорност двосмерна.Од почетка сезоне однос на тој релацији није најбољи.

Многи спомињу свађу Шћепановића прво са Гордићем, па и са Томасом, због које је Американац био кратко на "хлађењу". Међутим заборавља се да је прошле године и Тринкијери сличне методе примењивао, само што је тада то пролазило иза завесе, замаскиране добрим резултатима.

Уз све то, повратне реакције код првотимаца једноставно не постоје. Никакве емоција се не види на њиховим лицима. Биле оне добре или лоше, свакако су пожељне у овом тренутку. 

ФИЛИПОВСКИ ПРВИ ПИК

КАО потенцијални наследник Шћепановића помиње сe словеначки стручњак Сашо Филиповски, који је годину дана без посла.

ФОТО: Архива ВН

Последњи ангажман је имао у француском Монакy. У каријери је са успехом водио љубљанску Олимпију, Лотоматику, Банвит, Туров, Зелену гору, а био је и помоћник Душку Вујошевићу у московском ЦСКА. Уз њега, слободни су Дејан Милојевић и Александар Џикић. Први је пак више пута наглашавао одлазак у НБА лигу као приоритет, међутим можда га тренутна ситуација са пандемијом од тога удаљи, док је други тренутно окупиран другачијим занимањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)