МЛАДЕНЦИ ИГРАЛИ КОЛЦЕ ИСПРЕД ЦРКВЕ: Детаљи венчања Николе Јокића, слављу присуствовао и један НБА кошаркаш (ФОТО)

Јовица Бекић

25. 10. 2020. у 08:30

МЛАДЕНЦИ ИГРАЛИ КОЛЦЕ ИСПРЕД ЦРКВЕ: Детаљи венчања Николе Јокића, слављу присуствовао и један НБА кошаркаш (ФОТО)

Фото: Инстаграм

НИКОЛА Јокић, кошаркаш Денвера и најбољи центар НБА лиге, у суботу се у строгој тајности венчао у Великој православној цркви у Сомбору. Изабраница је Наталија Маћешић, иначе са Кордуна.

За време церемоније црквеног венчања, испред улаза у православни храм стајало је обезбеђење и ником није дозвољавало да уђе унутра. Испред је стајао бели аутомобил који је чекао младенце.

Фото Ј. Бекић

 

За то време испред цркве била је група трубача и неколико људи, пријатељи и рођаци, који су чекали младенце да им трубачи одсвирају "колце". Прво су из цркве изашла два свештеника и један од присутних на венчању. Он је шефу свирача "гурнуо" новчанице у трубу, што је био знак да засвирају чим се младенци појаве на вратима цркве.

Фото: Инстаграм

 

Из цркве је кренуло неколико званица, а затим се појавио Никола са супругом, музика је засвирала и младожења је заиграо уз мали круг блиских званица и убрзо кренуо са Наталијом у пратњи кумова, родитеља, браће.

Отишли су затим на приватну прославу венчања. Сазнали смо и да је на свадби био један Николин саиграч из НБА клуба.

Фото: Ј.Бекић

 

КАРИЈЕРА

ПРЕ него што ће се отиснути "преко баре", наступао је за Мега Лекс три сезоне, а проглашен је и за најкориснијег играча тадашње Јадранске лиге. Изабран је у другом кругу НБА драфта као 41. пик након чега је са Нагетсима 2015. потписао уговор.

Прича се да ће славље трајати две или три суботе и недеље заредом због ограниченог окупљања, услед пандемије вируса корона. Неко од присутних само је кратко рекао "ожени се наш Јока!"

Јокић, који је у изузетно напорној и специфичној сезони због пандемије вируса корона показао зашто га сматрају најбољим центром најјаче кошаркашке лиге на свету, однедавно је у родној Србији. Слободно време углавном је проводио у кругу породице и најближих пријатеља, а посебно се опуштао уз своје коње у породичној ергели надомак Сомбора.

Фото Ј. Бекић

 

Јокара, како га од милоште зову у родном граду, није популаран само у Србији, већ и у Сједињеним Америчким Државама. Дрес "Нагетса" са бројем 15 постао је један од најпродаванијих у Денверу, али и међу истинским љубитељима игре под обручима с оне стране Атлантика. Његов дрес први пут се тако ове сезоне нашао у топ 15 листи најпопуларнијих у НБА лиги. Денвер, чији је, по многима кључни играч, догурао је до полуфинала Западне конференције где га је зауставио ЛА Лејкерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)