МЕКИНТАЈЕР ЗНА ГДЕ ШКРИПИ У ПАРТИЗАНУ: Треба да поправимо игру у одбрани

Танјуг

22. 10. 2020. у 18:50

МЕКИНТАЈЕР ЗНА ГДЕ ШКРИПИ У ПАРТИЗАНУ: Треба да поправимо игру у одбрани

ФОТО: ФМП

КОШАРКАШ Партизана Коди Милер Мекинтајер изјавио је да је у досадашњем делу сезоне игра у одбрани проблем црно-белима и да на томе морају да пораде.

Екипа Влада Шћепановића против Бахчешехира дошла је до другог тријумфа у Еврокупу, а сусрет у Турској био је драматичан, пошто су црно-бели лако испустили двоцифрену предност.

- За мене је најпозитивније то што смо се борили, такмичили и победили. Колико год била ружна и тешка утакмице, на крају дана је најбитније да смо уписали тријумф. Негативно је то што изгубимо фокус на пет, шет минута и у офанзиви и дефанзиви. Водимо двоцифреном разликом, па дозволимо да нас стигну. То свакако није добро", рекао је Милер-Мекинтајер за портал 24седам.рс.

Амерички плејмејкер, који је био најзаслужнији за победу против Бахчешехира, каже да игра црно-белих у дефанзиви мора да буде на много бољем нивоу.

- Требало би да поправимо игру у одбрани. Посебно ја, који играм на позицији плејмејкера и чувам играча са лоптом. Треба да га притискам по целом терену. У суштини ми дајемо довољно кошева за победу, али морамо да спречимо противника да даје више. Напад је у реду, али дефанзива мора много боље", рекао је Милер Мекинтајер, који је у овог лета у Београд дошао из Цедевите Олимпије.

- Није ми уопште било тешко да се привикнем на ову екипу. Баш сам био узбуђен што долазим, због добрих партија које је овај тим пружао прошле сезоне. Желим да то поновимо и сада. Стигао сам у екипу са веома квалитетним играчима, у један прелеп град, у клуб са чудесним навијачима… Помогло ми је много то што велики проценат људи у Србији прича енглески", закључио је Милер Мекинтајер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Žika

01.11.2020. 08:30

"Treba da popravimo igru u odbrani", baš mudro - A ŠTA STE RADILI NA PRIPREMAMA. Ako se ova igra zasniva na odbrani - geslo NBA lige: odbrana, odbrana i odbrana, onda je uprava Partizana mudro postupila smenom trenera početnika, ali me čudi zapto se zaobilaze treneri; Vlada Jovanović (Partizan) i Vlada Jovanović FMP (Crvena zvezda). Mislim da su to ljudi za Crvenu zvezdu i Partizan - ako želimo a mi želimo da gledamo čarobne igre naša dva velikana. Pozdrav, Žika