ВОЛДЕН КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Американац испричао зашто је прешао из Партизана у Звезду

Новости онлине

22. 10. 2020. у 16:10

ВОЛДЕН КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Американац испричао зашто је прешао из Партизана у Звезду

ФОТО: КК Црвена звезда

МНОГО буре је изазвао летошњи прелазак Корија Волдена из Партизана у Црвену звезду.

Американац је био један од најзаслужнијих играча за добру сезону црно-белих коју је прекинула пандемија коронавируса. Он је објаснио због чега је долучио на корак за који је знао да ће изазвати толико помпе.

- Велика је промена, велики изазов. Ово је нешто ново, што сам и очекивао када сам донео одлуку, али спреман сам за то. Била је то, очигледно, тешка одлука. Захтевала је много размишљања, унео сам велики део себе у то, породица ми је много помогла у томе, али је на крају то била најбоља могућа одлука за мене и моју кошаркашку каријеру - рекао је Волден у интервјуу за Спортклуб.

Он је истакао да је био свестан последица.

– Наравно, размишљао сам о томе. Размишљао сам о добрим и лошим странама. Али, док сам био у Партизану нисам мислио да ћу бити у овом тиму, али је то пут којим сам изабрао, тако је на крају испало. То је једноставно корак напред. Када сам дошао да играм у Европи желео сам да играм у Евролиги, осетио сам да сам спреман, да сам спреман за ту прилику, а она се и појавила. И донео сам ту одлуку, иако је била тешка.

Волдену је ово први пут да игра у Евролиги. Он истиче како је сад све другачије у односу на досадашње европско искуство.

- Све је теже – брзина, физички аспект, интелигенција саме игре, путовања… Све представља велику промену, али за то се и спремате, током каријере се припремате да бисте били спремни за то. Оно што су моји квалитети којима могу да пружим Звезди су брзина, енергија, напор, страст према кошарци, љубав према њој, верујем да је изузетно заразна и може да буде инспиративна за гледање. Што се тиче мојих саиграча, могу да им пренесем ту енергију, да будем пример и помогнем тиму да буде бољи.

На крају је истакао колико му значи рад са Сашом Обрадовићем.

- Он је перфекциониста, захтева перфекцију, нема ленчарења, веома је захтеван, и то ми се свиђа. Волим тренере који од вас траже много, који су строги. Ако направим грешку, он ми то стави до знања и то ценим код тренера - завршио је Волден.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)