ПРЕДСЕДНИК КК ПАРТИЗАН ПОТВРДИО: Прете нам избацивањем из АБА лиге

Новости онлине

10. 09. 2020. у 22:35

ПРЕДСЕДНИК Партизана Остоја Мијаиловић прокоментарисао је предстојећу видео-конференцију АБА лиге на којој ће се говорити о начину функционисања такмичења.

ПРЕДСЕДНИК КК ПАРТИЗАН ПОТВРДИО: Прете нам избацивањем из АБА лиге

Фото: М.Вукадиновић

У изјави за "Партизан БЦ" објаснио је шта очекује од радног састанка који ће се одржати у петак.

- Покушаћемо да нађемо два решења: Како почети сезони и под којим условима и, друга важнија, како уредити документацију правног друштва АБА лиге. Јавност је донекле упозната, али у последње време није била пракса да се у медијима појављују дезинформације. Партизан не покреће тему сукоба интереса ФМП-а и Црвене звезде. Наш правни тим је послао доста јасних доказа где се види директан сукоб интереса који је у супротности са оснивачким актом нашег привредног друштва. То није дозвољено ни у једном спорту, а поготово не у кошарци. Од појединих председника клубова се врши притисак на Партизан да одустанемо од тога, чак и по цену да се Партизан избаци из АБА лиге", прича Мијаиловић и наставља:

- Поједини клубови су на последњем састанку давали предлоге да Партизан дозво пререгистрацију АБА лиге, за шта ми јесмо, али јесмо и за то да она буде сасвим регуларна, што до сада није имала прилику. Ми ћемо прихватити позив и дозволити условну пререгистрацију, али да Црвена звезда и ФМП прихвате да се поведе спор. Наш предлог је да се тај спор води на Арбитражном суду у Лозани, једном од најквалитетнијих судова на свету".

- То су поједини клубови прихватили, а ми смо направили уступак АБА лиги јер смо показали да смо напредак, уређење документације и фер такмичење. Али ћемо сутра тражити да нам АБА лига гарантује да када Суд у Лозани донесе одлуку, она се спроведе. Ако одлука буде да Партизан није у праву, Партизан ће платити трошкове суђења, а ако друга страна изгуби, ФМП ће морати да се искључи из лиге и неће моћи да буде сувласник АБА", поручио је Мијаиловић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)